Reese Witherspoon poručila zlostavljanim ženama: ‘Tu smo za vas!’

Holywoodski svijet i dalje trese afera u kojoj je otkriveno da je redatelj Harvey Weinstein seksualno zlostavljao mnoge glumice s kojima je surađivao.

Nakon što je istina izašla na vidjelo, brojne poznate glumice javno su otkrile svoja iskustva, a među njima su i zvijezde kao što su Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne i mnoge druge.

Traumatično iskustvo poznate glumice

Društvenim se medijima ubrzo počela širiti nova inicijativa kojoj je cilj osvješćivanje problema seksualnog zlostavljanja, a priču je u nedjelju na Twitteru pokrenula glumica Alyssa Milano te pozvala sve žrtve da napišu #MeToo ukoliko su i sami bili žrtve zlostavljanja ili maltretiranja.

Svoju traumatičnu priču je sada ispričala i poznata glumica Reese Witherspoon koja je proživjela maltretiranje jednog redatelja kojeg nije imenovala.

Oscarom nagrađivana glumica  otkrila je javnosti da ju je poznati moćnik seksualno napao kada je imala tek 16 godina te da je bila prisiljena na šutnju.

Odlučila je progovoriti

U svom govoru održanom na Elle Women in Hollywood Awards, 41-godišnja majka troje djece izjavila je da je incident bio samo jedno od “višestrukih iskustava uznemiravanja i seksualnog zlostavljanja” koje je doživjela  tijekom svoje karijere.

“Ovo je bio doista težak tjedan za žene u Hollywoodu, za žene širom svijeta koje su bile prisiljene prisjetiti se i proživjeti mnogo ružnih događaja”, rekla je Witherspoon, pozivajući se na izjave glumica koje su prethodno izjavile da ih je maltretirao producent Harvey Weinstein.

“Doživjela sam slična iskustva koja su mi se sada vratila i teško mi  je spavati i razmišljati.  Teško je govoriti o osjećajima s kakvima se borim – anksioznosti, ali i s krivnjom zato što nisam prije progovorila o svemu’, kazala je glumica.

“Osjećam gađenje prema redatelju koji me je napao kad sam imao 16 godina. Bijesna sam zbog agenata i producenata koji su me natjerali na šutnju kako bi se mogla baviti ovim poslom”, dodala je.

“Voljela bih da mogu reći da je to bio izolirani incident u mojoj karijeri, ali nažalost nije”, kazala je Reese

Istina je ohrabrujuća

“Činjenica da su toliko žene sada progovorile ohrabrila me je da i ja govorim glasno”, nastavila je glumica i u nastavku dodala da  je razgovarala s mnogim glumicama i scenaristicama koje su prošle kroz slično iskustvo

“Istina je ohrabrujuća i izliječiti se možeš samo ako se ohrabriš i progovoriš o svemu.”

Glumica je u svom emotivnom govoru dodala da se danas, više neko ikada prije, osjeća dobro, osobito zbog mladih žena.

“Njihov će život zbog svega ovoga biti drugačiji. Tu smo za vas, čuvamo vam leđa i zbog toga se osjećam bolje”, kazala je hrabra Reese.

Foto: Screenshot YouTube

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -