Adriana Tomić nova je članica Uprave GRAWE Hrvatska d.d.

nova članica uprave GRAWE

Adriana Tomić imenovana je novom članicom Uprave osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. te će preuzimanjem nove pozicije  1. kolovoza  2017. zamijeniti dosadašnjeg člana Uprave Geralda Gröstenbergera.

Nova članica Uprave GRAWE Hrvatska

Svojim dugogodišnjim iskustvom na voditeljskoj poziciji u zahtjevnom poslovnom području upravljanja rizicima i kontrolinga, Tomić će dodatno doprinijeti ostvarivanju poslovne strategije i učvršćivanju pozicije GRAWE-a na osiguravateljnom tržištu, kao društva s iznimno visokom stopom solventnosti i visokom matematičkom pričuvom.

Tomić je diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije. Karijeru je započela u  Ministarstvu financija, a u GRAWE-u je od 2006. godine. Kao članica Uprave bit će odgovorna za upravljanje rizicima i kontroling, računovodstvo i financije, opće, kadrovske i pravne poslove te informatiku.

nova članica uprave GRAWE

Upravu GRAWE Hrvatska d.d. osim Adriane Tomić, čine Igor Pureta, predsjednik Uprave, i Nataša Kapetanović, članica Uprave. Gerald Gröstenberger, kojeg će Tomić zamijeniti na poziciji člana Uprave, nastavlja svoju karijeru u Upravi matične kuće Grazer Wechselseitige Versicherung AG u Austriji.

GRAWE Hrvatska d.d. ponosi se brojem žena na rukovodećim pozicijama jer osim činjenice da u Upravi sudjeluju dvije žene, u internim odjelima žene zauzimaju čak 61% voditeljskih pozicija.

Prema istraživanju koje je proveo servis za poslovno umrežavanje LinkedIN, financijska i osiguravateljna industrija su na globalnoj razini istaknute kao najlošije obzirom na izuzetno nizak postotak žena na rukovodećim pozicijama. Od ukupno 42,9% žena zaposlenih u financijskoj industriji, samo je njih 28,7% na rukovodećim pozicijama.

Foto: GRAWE Hrvatska

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.