Na Dane komunikacija stiže svjetski poznati etički haker bez kojeg ne mogu Google, Microsoft i NASA!

cyber sigurnost

Jedini haker koji vam nikada neće ukrasti podatke, Ralph Echemendia, stiže u Rovinj kako bi razotkrio opasnosti koje vrebaju u online svijetu. Ovaj najpoznatiji etički haker i konzultant u otkrivanju cyber opasnosti, povodom dolaska na Dane komunikacija poručuje: „Svi možemo biti hakirani. Prijeđite preko toga.“

Holivudski haker

Echemendia je svjetski poznat haker kojeg su Google, Microsoft i NASA angažirali kako bi educirao njihove tehničke timove. Posebno je zanimljivo da je upravo Echemendia bio angažiran kao stručni konzultant na snimanjima hit serije Mr. Robot te filmova Snowden i Nerve, a ujedno je bio zadužen za otkrivanje tko je bez autorizacije pustio u javnost Eminemov album.

Život u online svijetu postao je svakodnevica, a tanku granicu između cyber sigurnosti i opasnosti otkrit će upravo ovaj stručnjak koji je čest gost brojnih festivala na kojima dijeli iskustvo „hakiranja Hollywooda“. Popularne teme poput krađe identiteta, prodaje podataka, lažnih vijesti i ranjivosti kriptovaluta uvijek su pozdravljene ovacijama publike.

Echemendia će u Rovinju educirati sudionike ne o tome zašto se hakiranje događa, već kako se događa i objasniti zašto svaki podatak, poput kreativnih procesa agencije ili povjerljivih informacija u oglašavanju, ima veliku vrijednost.

Kako se očuvanjem svojih online podataka možete zaštititi poslušajte na dinamičnom predavanju „How safe are we?“ na festivalu Dani komunikacija koji će se održati u Rovinju od 28. do 31. ožujka 2019. godine.

Foto: PR

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.