Dnevnik jedne poduzetnice: Što poduzetnice jedu?

Što poduzetnice jedu

Danas sam živčana. Ne zato što imam previše posla ili nenormalne zahtjeve po pitanju rokova, već zato što sam na detoksikaciji. Treći dan. Taman onaj kada ste na rubu suza. Kada vam osobe na cesti nalikuju na mirisne šnicle. Kada želite odustati.

Ali, neću. Ne predajem tako lako svoju bitku u korist nezdrave hrane. Ne!

Jedemo prvo što nam padne pod ruke

Moja “prehrambena” priča vrlo je slična onoj svih ostalih žena. S više godina na životnom računu i više obaveza, zanemarujem sve više namirnice koje u sebe unosim. Kile se polako počinju hvatati, k’o za inat na one dijelove gdje ih najmanje želim. Nemam energije, iscrpljena sam tjelesno i mentalno, ne mogu više. Tijelo mi signalizira da sam zločesta prema njemu.

Vrijeme je da nešto poduzmem, mislim si.

Dosta je bilo preskakanja doručka, kupnje slanaca i kroasana sa čokoladom u pauzama između sastanaka, da izdržim do ručka koji bi se bez dodatnog promišljanja mogao nazvati večerom, budući da je bio oko 18 sati. Drugim riječima, posezala bih za bilo čime tijekom cijelog dana, do prvog dnevnog obiteljskog obroka koji je bio tek u šest sati poslije popodne.

Zvuči li ti to poznato?

Tijelo mi govori, vrijeme je za servis

Ako već jednom godišnje našu “Belu Strelu” (kako od milja zovemo Opel Astru koju partner i ja vozimo) vodimo na generalku, ako već minimalno četiri puta godišnje imamo sličnu generalku u čišćenju stana, zašto je ne bih priuštila i sebi? Trebala bih sebi biti važnija od stvari koje ionako imaju svoj vijek trajanja i, na kraju krajeva, samo su stvari.

I tako sam se ja napokon odlučila za 10-dnevni detoksikacijski program. OK, priznajem, nisam uzela onu “težu verziju” gdje bih bila smo na zelenim kašastim sokovima i vodi, već onu pola-pola. Ali, i to je nešto!

Zadnja tri dana umjesto klasičnog doručka (kojeg sam, sram me uopće priznati, imala svake prijestupne) radim smoothie od 50 % voća i 50 % zelenog lisnatog povrća. Zatim pojedem neku voćku da pregrmim do ručka (ovog puta je u 15 sati, ne 18) pa pojedem klasični ručak, ali pazim da sadržava puno povrća i meso, dok izbjegavam žitarice. Za večeru opet pijem zeleni kašasti sok. Pisalo se već dosta o tim zelenim sokovima na Women in Adria, ako vas zanima pogledajte ovdje i pronađite neki recept po svome ukusu.

Vrijednosti detoksikacije za naš organizam

Sjećate se one slabosti i iscrpljenosti organizma s početka ove priče? Zato sam se ja odlučila na detoksikaciju. Iskreno, protiv sam bilo kakvih dijeta jer uglavnom rade šok organizmu, što vam kasnije dođe na naplatu. Promjena lifestylea po meni je puno pametniji izbor.

Jeste da je teško, osobito se odreći kave koju sam prije pila po 4 do 5 šalica dnevno. Ali, da nije dovoljno teško, ne bi bilo dovoljno izazovno za poduzetnice, zar ne? 😉

Čak i samo jedan zeleni kašasti sok dnevno čini čuda za organizam; osim što vas rješava onih nekoliko centimetara i kila viška, imat ćete bolji imunitet i ljepšu kožu, jesti kvalitetno, a zdravi doručak brzo pripremiti, u svega nekoliko minuta. Dobit ćete i dnevnu dozu hranjivih tvari, bolje će vam raditi probava, a tijelo biti hidratizirano, što pak zajedno znači i mnogo više energije.

Za kraj, da budem iskrena, ne, nije baš lako mijenjati navike. Ali već i sama osviještenost i mali pozitivni koraci dobar su početak. Baš kao i u poslu.

I, koja ima dovoljno hrabrosti da mi se pridruži u ovom naumu te da se zajedno motiviramo? 🙂

Foto:

Autorica: Andreja Rambrot, pisalica.com 

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.