Dođite na radionicu Proslava Kineske Nove godine 2017 – Godina Pijetla

Proslava Kineske Nove godine

Kina je druga po veličini ekonomija u svijetu, a u budućnosti će odigrati vodeću ulogu u svjetskim poslovima. Zbog toga je korisno znati njihov jezik.

I dok svi biznismeni u Kini tečno govore engleski jezik, oni kojima nije poznat njihov jezik, otpočetka su stavljeni u loš startni položaj, a moguće su i kulturalne i neverbalne greške kod sklapanja poslova.

Proslava Kineske Nove godine 2017 – Godina Pijetla

I zato vas škola stranih jezika EuroBIZ Centar poziva na radionicu kineskog jezika Proslava Kineske Nove godine 2017 – Godina Pijetla koja će se održati u petak  27.1.2017. od 19:30-20:15 sati, u Švarcovoj 18 u Zagrebu.

Riječ je o uvodnoj radionici, na kojoj postoji mogućnost upisa na tečajeve kineskog jezika.

Voditeljica je Kineskinja Sisi Peng koja dolazi iz Shanghaia, a radionica će se odvijati na engleskom i kineskom jeziku.

Na radionici će se proći kroz uvod u pojam Kineske Nove godine s gledišta povijesti, mitova, hrane, novogodišnjih aktivnosti i ostalih običaja s naglaskom na suvremene novogodišnje proslave te razlike u običajima južnog i sjevernog dijela Kine.

Također, biti će prikazan kratki film o kineskoj obitelji za novogodišnjom večerom, kao kratki uvod u kineski bonton prilikom objeda i kod ispijanja alkoholnih pića.

Polaznici će naučiti kako na kineskom zaželjeti sretnu Novu godinu i ostale novogodišnje čestitke. Također, naučit će kako napisati „Sretna Nova godina“ i „pijetao“ kineskim pismom. Kroz ovu vježbu se kratko uvode pravila pisanja kineskih slova te značenja i mitovi vezani uz svaki znak. Počevši s godinom Pijetla, uvod u filozofiju 12 kineskih horoskopskih znakova kroz simbolizam svake pojedinačne životinje i utjecaj određenih znakova na ljude.

Zbog ograničenog broja mjesta, obavezna je prijava na moj mail [email protected] ili na 099/6230134.

Foto: Pexels

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.