Pokretanje biznisa u većini slučajeva znači rad od kuće zbog ušteda na troškovima najma ureda. U skladu s tim, rad od kuće predstavlja idealno rješenje, ali rad od kuće istovremeno ima svoje izazove. S jedne strane potrebno je postaviti temelje za izgradnju profitabilnog biznisa, a s druge postaviti efikasne poslovne procese. Efikasni poslovni procesi su izazov za svaku tvrtku, a za tvrtku koja radi od kuće mogu biti faktor koji značajno ometa poslovanje i rast mladog biznisa.

Prema našem istraživanju koje je u skladu sa rezultatima u svijetu, najveći problem pri radu od kuće je organizacija privatnog i poslovnog vremena te interakcija s ukućanima. Poduzetnici i ostali koji rade od kuće također se muče s organizacijom dokumentacije i prostora. Dodatan i jako važan problem su financije kućnog ureda jer iako većina poduzetnika ima knjigovođu, potrebno je voditi dodatnu dokumentaciju u skladu sa zakonom.

Cilj konferencije je onima koji rade od kuće ili tek planiraju pokrenuti biznis od kuće predstaviti najbolje prakse u organizaciji kućnog ureda.  Oni koji rade od kuće će nakon konferencije moći poboljšati svoje poslovanje od kuće, a oni koji tek planiraju početi raditi od kuće će dobiti vrijedne informacije koje će im omogućiti efikasan početak poslovanja.

Program konferencije:

10.00-10.15 Otvaranje konferencije – Ivana Matić, Women in Adria

10.15-12.00   Organizacija i upravljanje dokumentacijom i vremenom – Kristina Brkić, In&out organizing

Kako napraviti organizacijski sustav koji odgovara vašem kućnom uredu-zbog specifičnosti rada od kuće i činjenice da se radi o vašoj tvrtci u kojoj niste zaposlenik koji radi po unaprijed definiranim procesima, u kućnom uredu je važno postaviti organizacijski sustav koji vam omogućava najveću moguću efikasnost

Kako upravljati papirnatim dokumentima u kućnom uredu-dobivate poštu, printate fakture, dokumente. Kako osigurati da uvijek znate gdje vam je koji dokument i koji alati vam mogu pomoći?

Kako iskoristiti poslovanje u oblaku u kućnom uredu-poslovanje u oblaku olakšava rad od kuće i razmjenu informacija. Koji alati vam mogu pomoći i kako ih efikasno koristiti?

Kako organizirati radni stol

• Kako pobijediti osnovne prepreke pri radu od kuće-najveći problem pri radu kod kuće je interakcija s ukućanima i organizacija privatnog i poslovnog vremena. Donosimo alate i preporuke za organizaciju privatnog i poslovnog vremena te upravljanje multitaskingom i ometanjima

12.00-12.30 Pauza

12.30-13.00 Epson rješenja za kućni ured

13.00-14.30 Financije kućnog ureda – Zorana Mavričić-Korošec, Makora d.o.o.

•Koju dokumentaciju morate voditi da bi poslovali u skladu sa zakonom-knjigovođa samo evidentira vaše transakcije. Poslovanje u skladu sa zakonom zahtijeva vođenje dodatne dokumentacije u kućnom uredu (posebno za doo, obrt i slobodna zanimanja)

•Privatni troškovi koji se odnose na kućni ured i kako ih pravilno prikazati kao poslovne troškove-kućni ured troši privatne resurse poput vašeg stana/kuće, električne energije, telefona…kako pravilno iskazati privatne troškove kao poslovne?

•Ključni financijski pokazatelji koje mali poduzetnici moraju pratiti u svom poslovanju-izvještaji pomoću kojih možete držati svoje poslovanje pod kontrolom

14.30-14.45 Pauza

14.45-16.00 Prodaja iz kućnog ureda -Goran Blagus, Biznis klinika

Tko su oni i zašto bi trebali raditi s Vama? -klijenti

Tehnike predstavljanja u nekoliko sekundi ili “na hladno” -telefon & email

5 faza prodajnog procesa s konkretnim primjerima

Metode & tehnike koje danas djeluju 

Preporuča se da polaznici sa sobom ponesu svoje ponude koje koriste u svom prodajnom procesu, kako bi na radionici mogli odmah ostvariti poboljšanja

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.