Evo zašto Bobbi Brown obožava raditi s freelancerima

Bobbi Brown, osnivačica istoimenog svjetski poznatog brenda kozmetike, kaže da joj je trebalo čak 7 godina freelanceanja kako bi počela ostvarivati zaradu i postala prepoznatljiva u svijetu profesionalnih šminkera. Njezin trud se isplatio 1989. godine kada je šminkala Naomi Campbell za naslovnicu američkog Voguea.

Od freelancerice do multimilijunašice

Od make up artistice koja je morala nuditi svoje usluge na sve moguće načine kako bi barem nešto zaradila postala je osoba koja je šminkala sve glazbene, filmske i modne ikone. U posljednjih 25 godina vodila je tvrtku vrijednu milijune dolara. Sada počinje ispočetka. Iduće poglavlje u njezinoj karijeri je justBOBBI, lifestyle i wellness koncept dućan u sklopu velike modne kompanije Lord & Taylor.

Slobodnjaci kao najpoželjnija radna snaga

Kako bi to ostvarila, Bobbi traži zaposlenike sa specifičnim karakteristikama. „Zaposlit ću mnogo freelancera“, kaže Brown, te dodaje: „Trebaju mi osobe koje mogu raditi više stvari odjednom.“

Udio freelancera u ukupnom broju zaposlenih u SAD-u sada iznosi čak 35%. To je porast od čak 2 milijuna novih radnika, od kojih 63% kaže kako su izabrali ovakav vid rada svojom voljom, a ne iz potrebe.

Bobbi Brown smatra kako freelanceri imaju mnogo šire iskustvo od radnika koji rade na jednom mjestu od 9-17 te kako su iznimni vrijedni radnici, koji se ne pronalaze i ne snalaze u samo jednom području rada.  „Potrebni su mi ljudi koji znaju raditi doista sve i svašta“, kaže ova iznimno uspješna poduzetnica, koja je i  sama počela kao freelancerica.

bobbi brown

Ne zanimaju je veliki uredi i klasično radno vrijeme

„Posljednja stvar koju trenutno želim jest preseliti se u ogroman ured, s previsokim troškovima i mnogo zaposlenika. Tražim ljude koji mogu raditi na daljinu i koji su vješti u mnogo stvari“ – dodaje Brown.

Iako se slobodnjaci susreću s različitim nesigurnostima koje im takav način rada donosi, poput plaće koja od mjeseca do mjeseca može znatno varirati, Bobbi Brown smatra kako su sloboda i fleksibilno radno vrijeme ipak neprocjenjivi.

„Čak je i moj vozač napustio tvrtku u kojoj je radio kako bi započeo vlastiti posao. Isto je učinila i moja kozmetičarka”- zaključila je.

Ona smatra kako će se u budućnosti sve više osoba odlučiti upravo za ovakav korak u karijeri.

Foto: Facebook

 

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.