Kako voditi video intervju

Razvoj tehnologije snažno je utjecao na same razgovore za posao, koji se sve češće obavljaju preko interneta. Iako na prvo pogled video intervju izgleda neozbiljnije nego razgovor uživo, morate ga jednako ozbiljno shvatiti i ostaviti dobar utisak.

Savjeti za uspješno vođenje video intervjua

Kada govorimo o video intervjuima, ne trabte biti posebno odjeveni za tu prigodu. Bitno je da izgledate uredno i da pripremite pozadinu. Tijekom intervjua poslodavac će vidjeti okruženje u kojem se nalazite, zato vam preporučujemo da sredite svoj prostor. Neka on bude uredan, bez jake svijetlosti u pozadini i bez jakih detalja koji odvlače pozornost, neka fokus bude na vama.

Prije intervjua zamolite prijatelja da simulirate razgovor, kako bi se riješili treme i pripremili za ono što vas čeka. Provjerite kvalitetu slike i zvuka, ali pronađite i dobar ugao za snimanje. Osim svojih odgovora, uvježbajte i govor tijela.

Osim takve vrste pripreme, pripremite se i za iznošenje nekih činjenica o vama i vašem dosadašnjem iskustvu. Pripremite životopis, koji će vam olakšati prezentiranje vaših sposobnosti.

intervju za posao

Još jedna bitna stavka je način komunikacije preko kamere. Pokušajte ostaviti prijateljski ali istovremeno profesionalan dojam. Gledajte poslodavca u oči, i izbjegavajte nagle pokrete i pogled u stvari koje vas mogu ometati.

U slučaju da intervju obavljate preko mobilnog uređaja, podesite landscape mode, kako bi poslodavac imao veću sliku na mobitelu. Potrudite se da uređaj ne bude ni prenisko ni previsoko.

Kako biste izbjegli prekidanja tokom razgovora, isključite tonove i druge aplikacije, a umjesto korištenja slušalica pronađite miran kutak kako biste sa budućim poslodavcem mogli razgovarati bez buke u pozadini.

Foto: Pexels

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.