5 stvari koje vaša web stranica treba u 2018.

Ukoliko imate web stranicu (a ne postoji niti jedan jedini razlog da je nemate!), u 2018. se pobrinite da ona dobro funkcionira i na najbolji način predstavlja vaše proizvode i/ili usluge. U nastavku je 5 stvari koje će poboljšati kvalitetu vaše web stranice. Ako ste se već pobrinuli za svih 5, nemate razloga za brigu i možete biti sigurni da sve odlično funkcionira.

Brzina

Neka vaš službeni web bude Usain Bolt među stranicama. To ćete i sami poželjeti ako vam kažemo da 53% korisnika napušta svaku web stranicu koja se nije otvorila u svega 3 sekunde. Ako vas zanima je koja je brzina vaše stranice i što biste trebali poduzeti kako biste je povećali, koristite alat nazvan PageSpeed Insights, a ukoliko se baš ne snalazite što se tiče tehničke strane održavanja web stranica, javite se vašem hosting poslužitelju koji bi vam morao pružiti korisničku podršku.

Budite mobile – friendly

Mobilno pretraživanje preuzima primat u odnosu na pretraživanje putem stolnog računala ili laptopa. Stoga, ukoliko imate web stranicu koja nije responzivna, tj. stranicu koja nije prilagođena korištenju na mobitelima i tabletima, neka vam prva na to-do listi bude obaveza da to promijenite. Je li vaša stranica prilagođena mobilnim uređajima, možete saznati putem ovog linka.

Prijeđite na HTTPS

kako poboljšati kvalitetu web stranice

HTTPS je protokol za komunikaciju koji predstavlja nadogradnju HTTP protokola, a omogućava sigurnu razmjenu podataka. Radi očuvanja sigurnosti podaci se pri prijenosu šifriraju. Google kontinuirano potiče sve stranice da migriraju na HTTPS protokol, kako bi internet bio sigurnije mjesto za sve korisnike.

Kreirajte koristan i kvalitetan sadržaj

Nije dovoljno samo napuniti vašu stranicu sadržajem, važno je da je on kreativan, zanimljiv i informativan. Razmislite o tome što vaše klijente zanima vezano uz vaš proizvod ili uslugu i dajte im odgovore na ta pitanja. Razmislite o otvaranju kategorije „blog“ unutar vaše stranice, kako biste se pozicionirali kao stručnjaci u određenom području i kako ne biste u prvi plan gurali samo prodaju.

Vašu stranicu mora biti jednostavno pronaći

Neka link do vašeg službenog weba vodi sa svih vaših društvenih mreža, neka se njegov naziv nalazi na vašim podsjetnicama, kao i u potpisu vašeg maila. Naravno, naučite što je SEO i kako se stranica može optimizirati za web tražilice. Imate li stranicu za koju nitko ne zna ili koju nitko ne može pronaći, kao da je i nemate. Ona mora služiti stvarnim korisnicima koji su po mogućnosti vaši (potencijalni) klijenti. Tada možete smatrati da vam se uloženi trud isplatio.

Foto: Pexels/ Pixabay

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.