Zašto je poznati lifestyle brand Gwyneth Paltrow opstao unatoč kritikama?

Malo je poznatih osoba i njihovih brendova ismijavano i omalovažavano kao što su to ismijavani i omalovažavani glumica Gwyneth Paltrow i njezin lifestyle portal Goop.

Paltrow je pokrenula portal još 2008. godine, a trebao se baviti temama koje spadaju pod pojam životnog stila – od kuhanja, preko mode do tjelovježbe.

Ipak, tijekom svih ovih godina, Goop je bio predmet poruge. Glumici su govorili da ni ne zna kojim se temama njezin portal bavi jer uopće nije uključena u njegov rad, a spočitavali su joj i da je „u krivu što se tiče apsolutno svih tema na portalu“ te da je portal toliko površan jer doslovce „uči ljude kako da zijevaju“.

100 milijuna pretplatnika na newsletter i milijunske zarade

No, Gwyneth Paltrow ne samo da je prkosila navali vrlo negativnih kritika, već je najavila i pokretanje Goop časopisa te je nedavno postala CEO ove višemilijunske kompanije, nakon što je Lisa Gersh odstupila s tog mjesta.

Brojne kritike zapravo su bile izvrsna reklama cijelom projektu. Naime, Goop portal na mjesečnoj razini čitaju milijuni ljudi, a uglavnom bizarni proizvodi iz web shopa rasprodani su brzinom svjetlosti.

Goopov newsletter šalje se na milijun e-mail adresa svakoga tjedna, a oni koji su pretplaćeni na njega, ne libe se potrošiti 140 dolara za noćnu kremu ili 225 dolara na običnu pidžamu.

Podsjetimo, malo je zvijezda sa sličnim projektima koje su doživjele uspjeh čak i približan Goopu. To je uspjelo, primjerice, Jessici Albi i njezinom projektu The Honest Co, dok su  Natalie Portman i Blake Lively neslavno propale u poduzetničkom svijetu.

Koja je tajna uspjeha?

Mnogi se pitaju kako je njezin projekt opstao unatoč brojnim preprekama na putu. Odgovor je jednostavniji nego što mislite: Paltrow jako dobro razumije medije.

S obzirom da je već dugi niz godina javna osoba te da je prošla javan razvod i bila u braku sa svjetski poznatim pjevačem, jasno joj je da je i loša reklama dobra reklama. Što god mediji pisali o vama, dizat će vam publicitet, pa makar to bile i kritike.

Foto: Facebook/ Instagram

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.