Tri pitanja koja stručnjak iz Googlea naziva ključnima za karijeru

Mike Steib je bivši direktor novih platformi u Googleu, a sada ima svoju firmu i posao koji ga usrećuje. Svima koji žele unaprijediti svoje karijere savjetuje da si postave ova tri pitanja.

Njegov prvi posao nakon diplome bio je na mjestu poslovnog analitičara u tvrtci McKinsey. Otada je bio voditelj digitalnog poslovanja u američkoj medijskoj kući NBC Universal i direktor novih platformi u Googleu. Sada vodi XO Group, tvrtku koja pomaže ljudima da isplaniraju najvažnije dane, poput vjenčanja. Svakako ima šaroliku karijeru.

Steib je za Business Insider izdvojio tri pitanja koja bi svaka osoba trebala postaviti sebi dok razmišlja o promjeni karijere. Evo koja su to.

Jesam li motiviran za promjenu posla?

napredak u karijeri

Prvo o čemu biste trebali razmisliti, rekao je Steib, je što vam je važno i utjecaj koji želite imati.

‘Vrlo je važno da ste u poslu koji vam omogućuje da imate utjecaj’, rekao je. ‘Dakle, ako radite na nekom mjestu, a niste motivirani ciljem za koji radite ili onime što vam posao pruža, trebali biste raditi negdje drugdje.’

Steib je rekao da kroz svoju tvrtku XO Group pomaže ljudima da isplaniraju najvažnije dane svog života, što ga doista motivira.

‘Stvarno mi se sviđa, ne bih ga mijenjao ni za što, rekao je. ‘Radite na nečemu što vam je važno, usklađeno s vašim vrijednostima i važno je drugima. Ako niste, učinite to.’

Uči li me posao novim stvarima?

Drugo pitanje je o tome što dobivate i jeste li na pravom mjestu u pravo vrijeme. Za Steiba je prekretnica bio trenutak kad je shvatio da želi raditi s najboljim umovima iz polja tehnologije. Tada je otišao u Google.

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.