IT-evke pokrenule maniju nogometa među ženama u biznisu

Žene u nogometu. Još uvijek, na žalost, poprilično neobična kombinacija riječi, a za većinu muškaraca, ali i žena, ne toliko zanimljiva. A nogometni turnir za žene u IT-u? E to je ono što nemamo prilike vidjeti svaki dan. I što je još najbolje, to nemamo priliku vidjeti kod nas.

Ali, da. Postoji. Žene u IT-u svake godine organiziraju nogometni turnir. Od ove godine turnir se širi i na žene iz ostalih industrija. No, prije da vam objasnimo kako je to sve počelo.

Kako je sve počelo?

Softverska kompanija CROZ, koja broji oko 200 zaposlenika i to pretežito muškaraca, svake godine u lipnju organizira nogometni turnir. Dok su muškarci igrali nogomet, njihove kolegice su ih podupirale s tribina. Tako je barem bilo do 2013. godine, kada su i žene iz CROZ-a odlučile zaigrati nogomet.

Naravno, to nije bila, kako bi rekli, prava nogometna utakmica, ali žene su se ipak odlučile zabaviti. Mjesec i pol dana kasnije entuzijazam za nogometom i zabavom nije splasnuo, već upravo suprotno. Industrijom se počela širiti glasina da žene iz CROZ-a igraju nogomet i organiziraju turnir za žene.

Makar ih nitko nije shvatio previše ozbiljno, ubrzo su se javile kolegice iz tvrtke APIS. Zatim je došla FINA, SPERBANK, IBM, HT, IN2 i ISP Card.

Već u rujnu 2013. godine na Savici u Zagrebu održan je 1. nogometni turnir za žene u IT-u na kojem je sudjelovalo stotinjak žena i mnogostruko više navijača. Sudjelovalo je čak 9 ekipa: dvije iz APIS-a, te po jedna ekipa iz već spomenutih tvtki. Glavni cilj – zabaviti se, i naravno, odigrati dobru utakmicu.

Ono što je krenulo kao zabava i želja za opuštanjem, ali i kao dobar „ispušni ventil“, pretvorilo se u pravu sportsku igru. I protekle godine održan je turnir na kojem je sudjelovalo još više žena i iz industrija izvan IT-a– čak 13 ekipa, a utakmica je imala i humanitarni karakter – prikupljena sredstva od dobrovoljnih ulaznica i priloga bila su donirana OŠ Goljak.

Cilj je da turnir postane pravo druženje žena iz svih sektora biznisa. Sve zainteresirane ekipe mogu se prijaviti na mail [email protected] do petka 18. rujna. Turnir se održava 24. rujna od 16 sati na nogometnim igralištima Chromosa na Savici.

 

Nogometni_turnir_za_žene_u_biznisu_IT_1

nogometni_turni_za_žene_u_biznisu

Foto: CROZ

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

računovodstveni savjeti

5 ključnih računovodstvenih savjeta za male poduzetnike: kako očuvati financijsko zdravlje...

U suvremenom poslovnom svijetu, očuvanje financijskog zdravlja poslovanja ključno je za dugoročni uspjeh malih poduzetnika. Uzimajući u obzir složenost računovodstvenih aspekata,...