Zašto su podaci važan resurs u poslovnom svijetu otkriva nadolazeća konferencija u Osijeku

obrada podataka

Početkom ožujka u Osijeku, takozvanoj silicijskoj dolini Hrvatske, održava se novo izdanje Women in Data Science (WiDS) konferencije. Riječ je o jednodnevnoj konferenciji koja za cilj ima proširiti znanje o najnovijim tehnologijama i istraživanjima vezanima za obradu i korištenje podataka u raznim domenama. Konferencija želi pokazati kako se znanost o podatcima može pretvoriti u vrijedan resurs pri kreiranju poslovnih i IT strategija.

Interdisciplinarno područje podataka

Iako se sam naziv konferencije referira prvenstveno na nježniji spol, konferencija nije namijenjena samo ženama. “Women” iz naslova odnosi se na predavačice koje će sudionicima iznijeti neke od posljednjih saznanja o primjeni podatkovnih znanosti u različitim domenama iz kojih i same potječu. Misija konferencije je educirati i motivirati stručnjake diljem svijeta, neovisno o spolu.

Ciljevi konferencije WiDS Croatia su okupiti vodeće znanstvenike i poduzeća u Hrvatskoj koji se bave ovom tematikom, povezati ljude sličnih interesa te prikazati interdisciplinarnost podatkovne znanosti na konkretnim primjerima iz poslovnog svijeta i svakodnevnog života.

Kroz 11 predavanja predstavit će se najnovija tehnološka i istraživačka dostignuća iz područja podatkovnih znanosti, a uz predavanja bit će održana i panel rasprava.

Slavonske ambasadorice

Konferencija je prvi puta održana 2015. godine u organizaciji Sveučilišta Stanford, gdje se i danas redovito održava. U 2017. godini, održana je na 80 lokacija u 30 država, a 2018. godine je imala preko 100 lokalnih izdanja, između kojih se prvi puta i pojavila u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu.

Ovogodišnju inačicu WiDS priče donose dvije ambasadorice iz Osijeka – Mateja Hržica i Stefani Majić uz podršku tvrtke Proprium. Women in Data Science Croatia 2019. godinu održat će se 8. ožujka 2019. godine u Arheološkom muzeju Osijek.

Ulaznice za konferenciju mogu se nabaviti na službenoj web stranici konferencije, a cijena ulaznice iznosi 100 kuna, dok studenti ostvaruju popust te mogu kupiti ulaznicu po cijeni već od 50 kn. Također, za one koji žele dobiti više od same konferencije postoje i „supporter“ ulaznice po cijeni od 150 kn.

Kako bi sve Women in Adria članice ostvarile 10 posto popusta na ulaznicu, kod prijave je u napomeni potrebno napisati ključne riječi “WiA članica”

Foto: PR

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.