Osjetite čari Dubaija na ovom jedinstvenom putovanju

Dubai – Where Old meet’s New

Putujtbolje ide u Dubai, u jedan od najekskluzivnijih gradova na svijetu. Grad budućnosti, grad sagrađen na pijesku, grad koji se neprestano mijenja, grad koji spaja mirnoću pustinje i užurbanost velegrada, grad koji nikada ne spava.

Remek djela nastala ljudskom rukom krase njegovu površinu, sve je to Dubai, ali i mnogo mnogo više…

PROGRAM PUTOVANJA: 09-13.01.2018.

1 dan: Let za Dubai

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon prijave na let i graničnih formalnosti, sastanak s turističkim pratiteljem 20 minuta prije ukrcavanja na let na izlaznim vratima. Polijetanje zrakoplova prema Dubaiju na liniji EK 130 (Emirates) u 14:40 sati. Dolazak u Dubai predviđen u 23:05 sati. Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4*. Noćenje.

2 dan: Dubai City Tour i ručak s domaćinima u Arapskom Kulturnom Centru – Open Mind Open Doors

Nakon doručka odlazak u organizirani cjelodnevni razgled Dubaija. Foto stop ispred jednog od najpoznatijeg hotela na svijetu, hotela u obliku jedra – Burj Al Arab-a, foto stop ispred Hotela Atlantis na kruni umjetnog otoka u obliku Palme, te foto stop u najvećoj marini na svijetu. Nastavljamo put prema starom dijelu Dubaija. Ručak u Centru za Arapsku kulturu gdje ćemo upoznati lokalnu kulturu i tradiciju Emirata, i gdje ćemo sjedeći na jastucima razgovarati s domaćinima, a kasnije uživati u okusima autohtone kuhinje. Arapski centar je otvoren na inicijativu samog vladara Sheikh-a Mohammeda bin Rashida Al Maktoum-a, predsjednika i premijera UAE kako bi približio svoju kulturu svojim gostima. Nakon ručka posjetit ćemo Dubai muzej koji se smjestio u Al Fahiti utvrdi.

Utvrda je najstarija građevina u Dubaiju, a bila je dom osnivača Dubai-a Sheika Rashida, oca današnjeg vladara . U muzeju ćete moći otkriti povijest Dubaija uz pomoć figura u prirodnoj veličini, koje predstavljaju scene svakodnevnog života prije otkrića nafte npr. vađenje bisera iz mora.

Nakon razgleda muzeja nastavljamo razgled tradicionalnim prijevoznim sredstvom abrom kroz Creek, morskim rukavcom koji odvaja dva dijela grada i mjesto gdje je Dubai iznjedrio davne 1830. godine. Prošetati ćemo tržnicom začina i zlata. Nakon razgleda odlazimo u Dubai Mall. Posjet Burj Kalifi (fakultativno). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u svom aranžmanu. Predlažemo večeru s pogledom na fascinantne fontane. Noćenje.

3 dan – Slobodno ili Abu Dhabi

Doručak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad UAE, poznat kao Manhattan Bliskog Istoka. Grad koji se smjestio na više od 200 otočića. Posjetit ćemo veličanstvenu džamiju Sheika Zayeda, “Oazu mira”, koja je ujedno i jedna od tri najvećih na svijetu. Odlazak do Marina Mall-a i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nakon ručka možete doživjeti “The Emirate Palace experience” u Le Café, gdje će maleni moći uživati u vrućoj čokoladi, a oni nešto veći u posebno napravljenom cappuccinu sa zlatnim listićima, te čokoladnoj torti sa zlatnim listićima. (min 8 osoba, uz doplatu). Predlažemo večeru u Medini Jumeirah. Noćenje u hotelu.

Uz orijentalne motive, ritmove i okuse, moći ćete jahati na devama, iscrtavati ruku kanom i pušiti nargilu. Vožnja quadovima (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4 dan: Slobodno ili Jeep Safari

Doručak. Slobodno vrijeme, a popodne imate mogućnost odlaska na Jeep Safari (uz doplatu), vožnja dinama, nakon vožnje odlazak u beduinski kamp gdje ćete moći uživati u autentičnom ambijentu.

5 dan: Povratak u Zagreb

Lunch paket – doručak. Transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 08:15 sati na liniji EK 129 (Emirates). Dolazak u Zagreb predviđen u 12:20 sati po lokalnom vremenu.

Fakultativni izleti

Jeep safari i večera u beduinskom kampu 390 kn
Burj Khalifa – odlazak na najvišu zgradu na svijetu 450 kn
Abu Dhabi 360kn
Emirate palace experience 260 kn
Čaj u Burj Al Arbu (na upit)
Piće u Sky Bar- Burj Al Arab (na upit)
Predstava La perle (na upit) *neki od izleta zahtjevaju min broj osoba, potvrda prilikom rezervacije
Napomene

Cijene izleta su važeće za uplate prilikom rezervacije aranžmana.
napojnice za lokalnog vodiča i vozača, plaćanje na licu mjesta (caa. 15 eur po osobi),
Turizam Dirham – po sobi/po noći AED 15 (ca 30 kn), plaćanje na licu mjesta.
Tax: od 2018. uvedeno 5% PDV
Viza: nije potrebna-putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti omogućen ulazak u UA
Dress code: džamija Sheika Zayeda, Abu Dhabi, http://www.szgmc.gov.ae/ar/mosque-manner
Dress code: hotel The Emirate Palace smart casual
*mogućnosti plaćanja kreditnom karticom, na rate
UVIJEK AKTUALNO: 20% popusta na putno zdravstveno i osiguranje od otkaza samo za naše klijente, kao i 20% popusta za policu osiguranja imovine
PONUDA VRIJEDI DO 28.11.2017.

Cijena aranžmana po osobi – 6.560,00 kn

Cijene su informativnog karaktera, obzirom da čekamo potvrdu nekih elemenata, te može postojati odstupanje u istoj.

Konačna cijena će biti definirana po potvrdi grupe za 14 osoba.

Jednokrevetna soba (doplata TBA)

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Dubai – Zagreb u ekonomskoj klasi
smještaj u hotelu 4* na osnovi 5 noćenja s doručkom
organizirani prijevoz zračna luka – hotel – zračna luka
organizirani cjelodnevni razgled Dubaija
uključen ručak u Arapskom Centru
pratitelja na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča, trošak organizacije i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe cca. 460,00 kn (podliježe promjeni, točan iznos na dan izdavanja karte)
napojnice, fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih
osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje (preporučamo)
Turizam Dirham (plaća se na recepciji hotela, ca. 30 kn po sobi po noći)
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 14

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti Greca Centar d.o.o., obzirom da je grupno putovanje, također vrijede i opći uvjeti dobavljača ove ponude, koji su dostupni na zahtjev, a dio ugovora.

***DODATNA NAPOMENA: Ukoliko gosti ne mogu biti smješteni u navedenom hotelu, agencija zadržava pravo zamjenu hotela iste kategorije.

Women in Adria članice ostvaruju poseban popust od 3% za ovo putovanje.

Foto: Putujubolje.com

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.