POSLOVNA E-UČIONICA: Što je interaktivni video i kako može unaprijediti vaše poslovanje?

edukacije zaposlenika

Svaki pravi menadžer svjestan je činjenice da je razina znanja i vještina njegovih zaposlenika presudna u ostvarivanju boljih poslovnih rezultata.

Međutim, osigurati zaposlenicima edukaciju nije uvijek lako. Menadžment se u tom procesu suočava s nizom izazova kao kod, primjerice, edukacija facilitiranih od strane poslovnih trenera.

Poteškoće kod edukacije zaposlenika

Educiranje ne ide uvijek glatko jer edukatori, treneri i menadžeri u tvrtkama koje provode edukaciju zaposlenika često puta susreću sljedeće probleme:

– trenerske in-house edukacije moguće je organizirati samo povremeno tijekom godine

– kod dislociranih zaposlenika pojavljuje se veliki izdatak za prijevoz i smještaj

– trošak izbivanja zaposlenika s posla za vrijeme edukacija može biti značajan

– u jednoj grupi polaznika susrećemo različite razine predznanja, a polaznici ne mogu birati tijek edukacije prema svojim mogućnostima

– neki zaposlenici nisu uvijek raspoloženi za edukaciju, jednostavno za njih nije pravo vrijeme

– kod rotacije i fluktuacije radne snage, novi zaposlenici moraju čekati na red za edukaciju, a u međuvremenu se snalaze i uče kako znaju

– različiti treneri imaju različite pristupe, te je teško osigurati jednak standard kod isporuke

edukacije zaposlenika

Rješenje u e-learning pristupu

Rješenje se pokušava naći kroz e-learning edukacije. No da bi e-learning edukacije dale rezultata, trebaju zadovoljiti čitav niz kriterija. Moraju jednostavno biti napravljene “kako treba”, ne smiju biti  monotone i dosadne nego, kaže jedan od naših klijenata, proizvesti „Wow!“ efekt.

Ovdje na scenu stupa interaktivni video kao idealan poligon za takve „Wow“ edukacije. Kao novi medij, skrojen od video sadržaja i mogućnosti interaktivnog sudjelovanja korisnika, interaktivni video predstavlja pravo osvježenje u području digitalnih edukacija. Odlikuje se nizom funkcionalnosti koje u e-learning industriju unose jednu potpuno novu dimenziju, a koju standardnim video materijalom nije moguće postići.

Interaktivni video i „Wow“ efekt

Interaktivni video je svojom efikasnošću u prenošenju znanja stao rame uz rame sa „živim“ trenerima. Naime, video je inače sam po sebi najbolji medij za prenošenje informacija, a sada kada tehnologija dozvoljava mogućnost interakcije sa sadržajem, nema bolje opcije za kvalitetnu digitalnu edukaciju.

edukacije zaposlenika

Da bi polazniku bio zanimljiv te da bi postigao željeni „wow“ efekt, edukacijski interaktivni video treba ispunjavati sljedeće uvjete:

– dinamika prikaza sadržaja mora biti savršeno odmjerena jer jedna suvišna sekunda materijala trenutno umanjuje pažnju i zainteresiranost korisnika,

– scenarij, režija, glazba, glumci, animacije moraju biti savršeno pogođeni, kao kada gledate dobar film,

– interakcija treba biti jasno planirana kako bi korisnik s videom ostvario dijalog, uspostavio feedback, osjetio empatiju…

– rješenje treba biti prilagođeno za mobilni prikaz na svim današnjim uređajima od iOS-a do Androida, jer današnji korisnici ne žele sjediti pred kompjuterom, žele se educirati „s nogu“, na putu od posla do kuće… svuda gdje im to najviše odgovara

– odlični interaktivni videi imaju ugrađen „gamification“ element, tj. uključuju sudionike edukacije u proces prikupljanja bodova ili napredovanja kroz edukaciju kao kroz video igricu, potiču pozitivno natjecanje u skupljanju znanja i vještina,

– rješenja moraju biti jednostavno nadogradiva zbog mogućih budućih izmjena

– kompletna produkcija (glumci i statisti, kvaliteta slike i tona, brzina interaktivnih dijelova videa i animacije) treba biti na takvom nivou da korisnici sa zanimanjem i nestrpljenjem jedva čekaju proći sadržaj videa od početka do kraja.

Tako produciran e-learning sadržaj može polučiti velike rezultate u usvajanju novih znanja te samim tim pridonijeti povećanju ROI-a za tvrtku ili organizaciju.

Dobar interaktivni video gradi znanja i vještine

Pametno primijenjen interaktivni video podiže razinu angažmana zaposlenika, brusi njihova znanja i kompetencije te im pomaže kod razvoja sljedećih vještina:

Donošenje odluka: interaktivni video daje polazniku kontrolu, pomaže izbrusiti sposobnost donošenja odluka omogućujući vizualni uvid u posljedice.

Voditeljske vještine: idealan je poligon za vježbu vođenja ljudi bez opasnosti za narušavanje međuljudskih odnosa.

edukacije zaposlenika

Poticanje empatije: vidjeti svijet očima drugih omogućuje polaznicima da “uđu u kožu” kupaca, klijenata, kolega. Iz očišta interaktivnog videa situacija se može sagledati iz više različitih perspektiva.

Za proizvodnju kvalitetnog interaktivnog e-learning materijala, temeljenog na videu, potrebno je pored poznavanja sadržaja, metodologije izrade i tehničke komponente, osigurati i vrhunsku audio, video i animacijsku produkciju. U našoj zemlji ovaj sve traženiji segment e-learninga još uvijek je u povojima i tek nekolicina poduzetnih i odvažnih tvrtki bavi se time. Iz tog razloga tvrtka za poslovnu edukaciju eWyse, kojoj i sam pripadam, udružila se s produkcijskom kućom Amulet Studio , kako bi među prvima postavili temelje za proizvodnju interaktivnih edukacijskih videa.

Budućnost e-learninga je počela. Sada je pravo pitanje hoćete li joj se i vi pridružiti i podržati sve njene prednosti.

Autori: Mario Buljan i Tihana Šmitran

 

Mario Buljan je poslovni trener i izvršni direktor eWyse agencije za izradu rješenja u digitalnom prijenosu znanja.

Tihana Šmitran je vlasnica tvrtke Amulet Studio i potpredsjednica Hrvatske udruge producenata animacije

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.