Future Leaders prijave – 2017

Žene na vodećim pozicijama čine svega 20-tak %, a kako se stvari trenutno ne mijenjaju značajno, daleko smo od ravnopravne zastupljenosti žena.

Ključna stvar kako bi se ostvario taj cilj je osigurati dovoljan broj žena koje će u budućnosti preuzeti vodeće pozicije, tzv. female leadership pipeline.

Stoga se Women in Adria u suradnji s Women Empowerment Forum fokusira na „žene koje dolaze” . Projekt Future leaders će promovirati buduće liderice u pojedinim industrijama s ciljem povećanja njihove vidljivosti u poslovnom sektoru i izgradnji osobnog brenda, izgradnje baze žena koje će u budućnosti biti spremne za vodeće pozicije i inspiracije mlađim ženama.

Prijave su otvorene od 24.4.2017.- 8.5.2017. Pobjednice će biti objavljene na završnoj konferenciji 31.5.2016.

U svakoj kategoriji stručni žiri će odabrati 3 pobjednice:

  • Bankarstvo
  • Investicije&osiguranje
  • Javni i nevladin sektor
  • Znanost
  • Tehnologija
  • Consulting
  • Turizam
  • Ljudski resursi
  • Mediji i novinarstvo
  • Trgovina

Za buduću lidericu nominiram:

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaš email email (obavezno)

Za buduću lidericu nominiram (ime i prezime osobe): (obavezno)

U kategoriji

Prijaviti se može svaka žena sama ili ju može prijaviti netko drugi. Ne postoji granica u godinama, jedini uvjet je da žena još nije nikad bila na vodećoj poziciji u nekoj tvrtki (članica uprave, direktorica tvrtke).

Žiri:

Tarja_Krehić

Tarja Krehić

Osnivačica i partnerica u Odvjetničkom uredu Krehić – je licencirana hrvatska odvjetnica, koja je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te magistrirala M&A i korporativno pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta Duke u SAD-u kao stipendistica prestižne američke „RON BROWN“ stipendije. Prije osnivanja samostalnog Odvjetničkog ureda Krehić, Tarja je 8 godina radila u suradnji s zagrebačkim odvjetničkim uredom Wolf Theiss. Zajedno sa timom odvjetnika, upravljala je i vodila regionalne M&A transakcije u JI Europi, te radila na nekim od najvećih privatizacija i transakcija u Hrvatskoj koje su uključivale ulazak stranih investitora na tržište Hrvatske i regije. Karijeru je počela kao pravnica u Sektoru regulative Hrvatskog telekoma d.d. gdje je stekla značajno iskustvo u telekomunikacijama, poslovanju u reguliranom okruženju, kao i u korporativnim poslovima, M&A i tržišnom natjecanju. Tarja je stručnjak u području trgovačkog prava i prava društava, M&A, bankarskog i financijskog prava, te u tržišnom natjecanju i telekom, medijskoj i ICT industriji.

U svibnju 2015. godine, zajedno s timom odvjetnica, korporativnih pravnica, sutkinja i znanstvenica, osnovala prvu Hrvatsku udrugu žena u pravnoj profesiji (HUZUPP), u kojoj obnaša funkciju predsjednice

rsz_1rsz_dijana_kobas_dešković_profil

Dijana Kobas Dešković

Dijana Kobas Dešković ekspertica je za područje ženskog lidershipa i uspostavljanja ravnoteže između raznih životnih uloga. Idejna je začetnica i kreatorica metode procjene i standarda upravljanja ljudskim potencijalima MAMFORCE© s kojim se podržava razvoj obiteljskih odgovornih radnih okruženja koja se odlikuju kulturom podrške koja stvara sretne, zadovoljne i posvećene zaposlenike.

Svojim radom promovira važnost osiguranja uvjeta za usklađenje privatnog i poslovnog života te uvjeta za nesmetani razvoj karijera zaposlenih majki i žena općenito. Dijana je završila MBA na IE Business School u Madridu, te magistrirala i diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Karijeru je razvijala u Plivi na raznim rukovodnim poslovima u području marketinga i komunikacija, nakon čega se upustila u razvoj vlastitih poduzetničkih inicijativa.  Certificirana je kao Executive Coach pri Academy of Executive Coaching iz Londona, koji je dodatno nadogradila s programom ženskog lidershipa Playing Big. U sretnom je braku i majka dva osnovnoškolca.

rsz_rsz_1sasa

Saša Jurković

Saša Jurković aktivno se bavi pitanjima tržišta rada, zapošljavanjem, career coachingom i poduzetništvom. Više od 10 godina je na čelu portala posao.hr, a osnivač je i trenutni predsjednik najrelevantnije Strukovne udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima – HR Centar.

Također obavlja funkciju zamjenika predsjednika Zajednice za razvoj ljudskih potencijala pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Predavač je na različitim seminarima iz sfere ljudskih resursa i tržišta rada, radionicama sa studentima te često komentator u medijima na navedene teme.

11.02.2015., Zagreb - Igor Pureta, predsjednik uprave Grawe Hrvatska. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Igor Pureta

Strateg s velikim iskustvom u postavljanju i izgradnji organizacija različitih veličina i industrija kako bi postigle zacrtane ciljeve, izvrsnost i profitabilnost. Njegova područja ekspertize su menadžment, poslovna strategija, upravljanje prodajom, marketing, razvoj suradnika, timski rad te upravljanje promjenama, procesima i vremenom.

Diplomirao je agronomiju na Sveučilištu u Zagrebu, a titulu MBA stekao je na poslijediplomskom znanstvenom studiju Durham University.

Od 1999. godine je na vodećim pozicijama u osiguravajućem društvu GRAWE Hrvatska d.d., najprije kao član Uprave, a od 2004. godine kao predsjednik Uprave.

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.