Kako se organizirati ako uz stalni posao želite pokrenuti vlastiti biznis?

vlastiti biznis uz stalni posao

Pokrenuti biznis nije nimalo jednostavno, a mnoge strah od nepoznatog koči u ostvarivanju svojih želja i ambicija. Također, mnogi se boje napustiti svoj stalni posao kako bi se okušali u nečemu novome. Zašto onda ne biste zadržali svoj trenutni posao i istovremeno s njim razvijali svoje ideje?

Uspjeh se ionako ne može dogoditi preko noći, već je za to potrebno vremena. Postepeno se penjite po poduzetničkoj ljestvici, testirajte ideju, imajte realne ciljeve i s vremenom vaš biznis može postati vaš stalni posao.

Kako biste lakše vodili svoj biznis, pronađite partnera s kojim ćete dijeliti svoje obaveze, ali i izazove i probleme na vašem poduzetničkom putu, kao što su to učinile poduzetnice Sophie Kahn i Bouchra Ezzahraoui, osnivačice tvrtke Aurate New York.

Pokrenite vlastiti biznis uz stalni posao

Kako piše Business Insider, ideja o biznisu nastala je na jednom brunchu kad su zaključile kako bi voljele jednog dana pokrenuti nešto svoje. Tvrtka Aurate New York osnovana je 2014. godine kako bi pružila pristupačan, moderan i visoko kvalitetan zlatni nakit.

Bez obzira na početnu euforiju zbog pokretanja vlastitog biznisa, ove poduzetnice nisu ostavile svoj stalni posao, već su nastavile raditi i dalje u korporacijama. Sophie je radila u Marc Jacobsu, a Bouchra u Goldman Sachsu. U početku su vikende provodile na edukacijama u Parsons School of Design.

Njihovo vrijeme posvećeno biznisu bilo je od subote ujutro do nedjelje navečer, a u ta dva dana uspijevale su učiniti zaista puno jer su bile motivirane. Iako se čini kako tada ne možete biti u potpunosti posvećeni svojim obavezama na poslu, ovim poduzetnicama nije bio problem ostati maksimalno koncentrirane i posvećene stalnom poslu.

Dok neki odlaze na meditaciju ili jogu kako bi smirili svoj um, njima je meditacija bio njihov biznis. Danas je Sophie u potpunosti posvećena svom biznisu, a korporativnu karijeru napustila je početkom 2016. godine. Bouchra  još uvijek radi korporaciji, a noći su posvećene Aurateu.

Hrvatica u Dublinu vodi restoran uz stalni posao

I jedna Hrvatica pokazala je kako se može pokrenuti biznis uz stalni posao. Riječ je o Međimurki Željki Hertelendi koja deset godina radi za poznatu dizajnersku kuću Ted Baker gdje je zadužena za maloprodaju za područje Irske i Sjeverne Irske, a uz to vodi i restoran u Dublinu, piše portal Naši ljudi.

Željka je u Irsku otišla još 2003. godine na magistarski studij, a nakon toga zaposlila se u firmi Ted Baker koja je tada otvarala svoj prvi dućan u Dublinu. Prije šest mjeseci zajedno sa suprugom otvorila je mali restoran u centru Dublina, gdje i žive. Suprug je kuhar i zadužen je za kuhinju, a Željka se bavi vođenjem restorana. Od 9 do 17.30 posvećena je poslu, a večeri i vikendi rezervirani su za restoran.

Budući da je restoran tek nedavno otvoren i da je potrebno uložiti u njega dosta truda, zasad se , kaže, ne planiraju  vratiti u domovinu.

Foto: Pexels

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.