Tri prijateljice pokrenule Kliklop, prvi catering za djecu

catering_za_djecu

Interes za zdravu prehranu posljednjih je godina u sve većem fokusu javnosti i pojedinaca, a kako se najbolji temelji za to stječu u ranom djetinjstvu, tri hrabre žene odlučile su otvoriti prvi catering za djecu u Hrvatskoj. Iza zanimljivog imena Kliklop krije se inovativna ideja na ovim prostorima, čija je misija djeci predškolske i školske dobi osigurati zdrav i kvalitetan obrok.

Profesorica, menadžerica i novinarka udružile su se u poslovnoj ideji

Idejna začetnica i direktorica Kliklopa je profesorica klavira Ivana Bedenik, koja već godinama gaji veliku ljubav prema kuhanju i prirodnoj hrani. Ivani su se pridružile poslovna menadžerica Irena Donaj, koja ima preko 15 godina iskustva u marketingu, prodaji i vođenju poslovanja tvrtki te novinarka i PR menadžerica Maja Profuntar. Najnoviji član njihovog  tima je Ivan Orlović, vrhunski majstor u kuhinji i vrhunski trostruki tata izvan nje.

Ivana je kao majka i profesorica koja je svakodnevno bila okružena brojnom djecom, poželjela doprinijeti njihovom što sretnijem djetinjstvu i razvoju, ne samo kroz glazbu, nego i kroz osvješćivanje   važnosti zdrave prehrane.

„Smjer je bio jasan: nadovezati svoju viziju prirodnog života, za početak, na unaprjeđenje dječje prehrane. Zamisao je kuhati prirodnu i cjelovitu hranu te omogućiti djetetu da osjeti i njeguje proces samog stvaranja, koji je u današnje vrijeme i više nego potrebno čuvati. Budući da sam imala viziju, ali ne i poslovnog iskustva, spojila sam se s Irenom i Majom koje su s velikim užitkom pomogle da moja ideja zaživi“,  govori nam Ivana Bedenik.

catering_za_djecu

Nagrada Impact Huba i UniCredit Foundationa dala im je vjetar u leđa

Ideju je prepoznao i Impact Hub, zajednica poduzetnika i inovatora koja nudi jedinstveni ekossustav izvora, inspiracije i suradnje. Kliklop je proglašen jednom od najinovativnijih ideja u sklopu projekta Impact Inkubator a osim što im je osigurao brojne poslovne kontakte, stekle su i znanja koja ove poduzetnice danas mogu iskoristiti u svome poslu. Ipak, ono najvažnije je to što im je osvojena nagrada, koju su im dodijelili Impact Hub i UniCredit Foundation, dala financijsku podršku i omogućila im da krenu u otvaranje tvrtke i osvajanje tržišta.

Čak i kada postoji financijska sigurnost, put u poduzetničke vode nikad nije jednostavan, no Ivana, Irena i Maja vodile su se željom za pokretanjem pozitivnih promjena u društvu, a to je ujedno i najbolji put prema uspjehu.

„Naš projekt osmišljen je tako da djeluje na više razina. Djeci omogućujemo da jedu kvalitetnu hranu koja im je ujedno i ukusna te ih pritom učimo zdravim prehrambenim navikama. Roditeljima dajemo sigurnost da njihovo dijete u vrtiću ili školi dobiva obrok prilagođen svojoj dobi i potrebama, čak i kada su pitanju zdravstveni problemi poput alergija ili netolerancije na gluten ili laktozu. Malim OPG-ovcima osiguravamo stabilan prodajni kanal, dok ravnateljima vrtića i škola dajemo dodatnu vrijednost na tržištu“, složne su ove poduzetnice.

Hrana koju nudi Kliklop rezultat je domaće proizvodnje

Da je riječ o uistinu kvalitetnoj prehrani za djecu, vidljivo je i iz ponude koje je prilagođena svakom djetetu ponaosob. Ništa nije prepušteno slučaju.

„Naša hrana priprema se od pažljivo biranih namirnica s hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Izbjegavamo gotove i polugotove proizvode i sve radimo sami, od kruha, tjestenine, do temeljaca i slično. Od svakog godišnjeg doba biramo ono najsvježije i najbolje, a namirnice pripremamo tako da zadrže što više vitamina i minerala. Naši jelovnici nastali su u suradnji nutricionista i kuhara te spajaju najbolje osobine različitih prehrambenih pravaca“, kaže Irena Donaj.

Tako se u Kliklop obrocima mogu naći klice, različite sjemenke, ghee maslac, kokosovo ulje, brašna dobivena od orašastih plodova i sve ono što s pravom nosi naziv superhrana, a sve pod geslom „Stvarno dobra klopa za klince“.

Ponudu prilagođavaju svojim korisnicima

Osim što trenutno ponuda ove tvrtke obuhvaća uslugu dostave hrane u vrtiće na području Grada Zagreba, nude i opciju ugovornog cateringa za obitelji. Primjerice, ako vaše dijete ovaj tjedan ima nastavu u prijepodnevnoj smjeni, možete naručiti dostavu za cijeli tjedan pa će ga po povratku iz škole kod kuće dočekati topli obrok i prije nego se vratite s posla.

Kako je timu Kliklopa vrlo važan odnos s klijentima, uvijek se prilagođuju njihovim potrebama pa svoje jelovnike kreiraju prema njihovim željama, s naglaskom na zdravim i kvalitetnim namirnicama. Želite li i tijekom proslave rođendana izbjeći nezdrave i preslane grickalice, Kliklop je otvoren i za opcije pripreme hrane za igraonice i dječje rođendane.

Uspjeh ove ideje potvrđuju i zadovoljni korisnici, kako roditelji, tako i odgajatelji. Napokon znaju pravo podrijetlo namirnica koje svojoj djeci daju na stol, a dodatni bonus je što djeca iz vrtića dolaze sita.

Svi zainteresirani korisnici imat će priliku pobliže se upoznati s Kliklopom na druženju u srijedu, 26. listopada u Impact Hubu Zagreb, gdje će ravnatelji zagrebačkih vrtića i škola, predstavnici igraonica, prijatelji i predstavnici medija moći isprobati  fine jesenske specijalitete namijenjene najmlađima.

catering_za_djecu

Predano rade na planovima za budućnost

Pred ovim timom još je mnogo ideja kojima će upotpuniti svoju priču.

„U sklopu naše internetske stranice postoji i blog na kojem ćemo pisati o zdravoj prehrani djece, dijelit ćemo naša iskustva i razgovarati sa stručnjacima, ali i prenositi najbolje recepte iz naše kuhinje. Osim toga, objavljivat ćemo i razne druge priče na temu djece i roditeljstva“, ističe novinarka Maja Profuntar.

Motivacije im ne nedostaje. Ivanu u svakodnevnom radu motivira kuhati i osmišljavati maštovite obroke za djecu, Ireni je ovaj projekt logičan nastavak humanitarnih aktivnosti kojima se već godinama posvećuje, dok Maju veseli prenositi priču o Kliklopu i graditi brand u koji i sama ima povjerenja.

U uspješnoj gradnji brenda pomoći će i planovi za budućnost koji uključuju uzgoj hane na vlastitoj zemlji, lansiranje linije zdravih grickalica u trgovine zdravom hranom te održavanje edukacija o zdravoj prehrani.

Ipak, za sada im je najvažnije napraviti dobre temelje za svoj daljnji rad.

„Vrlo nam je važno zadobiti povjerenje djece, roditelja, odgajatelja i ravnatelja. Jedino ćemo tako izgraditi prepoznatljivu tvrtku koja će biti stabilna i korisna zajednici“, završavaju Ivana, Irena i Maja.

Foto: privatna arhiva

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.