Zašto je sasvim u redu pritisnuti ‘unfollow’ na društvenim mrežama?

'unfollow' na društvenim mrežama

‘Unfollow’ na društvenim mrežama je važniji nego što mislite, posebice ako njegujete svoj virutalni profil i odnose s ljudima.

Jeste li se i vi našli u situaciji u kojoj nakon nekoliko minuta provedenih na društvenim mrežama nezadovoljno uzdišete, kolutate očima te uviđate da se u vama odjednom budi osjećaj nervoze i zabrinutosti zbog tek par obavijesti, fotografija ili opisa koje ste pročitali? Razumijemo vas.

Društvene mreže jedan su od alata koji nam pomaže da ostanemo povezani s prijateljima i upoznati s događanjima, no, služe nam i kao izvor inspiracije za razne svakodnevne aktivnosti. Nažalost, vremenom, društvene mreže znaju postati i toksične. Najčešći uzrok tome upravo su sadržaji koje pratimo na istima. Zbog toga je itekako važno da već danas izdvojite vrijeme za čišćenje liste profila koje osobno pratite.

Ukoliko vas objave neke od stranica ili prijatelja koje pratite na društvenim mrežama čine nervoznima ili nesretnima, bez obzira je li njihova moć velika ili mala, nije joj mjesto na vašem feedu. Jednostavno, nisu vrijedni vašeg osjećaja nezadovoljstva.

Prvo i jedino pravilo?

‘Unfollow’ na društvenim mrežama je opcija koja bi trebala biti odabrana za svaku osobu koja vam kvari raspoloženje svojim negativnim komentarima, objavama, fotografijama. Zamijenite ih profilima koji u vama bude radost i motivaciju te mame osmijeh na lice. Na taj način ćete izbjeći negativnu energiju koju mnogi ljudi šire putem društvenih mreža. Svakako imajte na umu da i vaše objave mogu stvarati efekt lošeg raspoloženja kod vas samih. Razmišljajte pozitivno i neka i vaši profili na društvenim mrežama budu oličenje vas samih.

Zašto?

Jer će vrijeme izdvojeno za slaganje liste prijatelja i pratitelja na mrežama rezultirati vašim zadovoljstvom. Obzirom da prema statistikama provodimo nešto manje od dva sata na društvenim mrežama, jasno je zašto je itekako važno da kroz svoje aktivnosti na Facebooku, Instagramu ili Snapchatu kvalitetno ispunimo vrijeme te virtualno druženje iskoristimo za učenje, razmjenu iskustava i inspiraciju. Nakon ovog detoksa, znat ćete da su vaše društvene mreže i sadržaj koji pratite ponovno u vašoj kontroli.

Foto: 123.rf

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.