Michelle Obami je dosta muškaraca koji od neuspjeha dolaze do pozicije moći

Na ovogodišnjem United State of Women summitu publika je imala priliku prisustvovati predavanjima i raspravama s fokusom na rodnu jednakost, a svoje izlaganje održala je i bivša prva dama SAD-a Michelle Obama.

U razgovoru sa Tracee Ellis Ross, glumicom iz popularne serije Blackish, jedna od najvoljenijih prvih dama u povijesti SAD-a, podijelila je životne lekcije koje je dosad naučila, a kada je rasprava krenula u političkom tonu, jasno je izložila svoje stavove, prenosi Mashable.

Obama prva predsjednica?

Na već dobro poznat prijedlog javnosti o njezinoj kandidaturi za predsjednicu, Michelle Obama ima spreman odgovor koji takav prijedlog odbacuje.

„To nije rješenje. Kada mi kažu da se ja kandidiram u tome vidim dio problema. Još uvijek nismo shvatili da mi to možemo (Yes we can), a ne da ja to mogu. I dok to ne shvatimo, nije bitno tko se kandidira. Uostalom, mislim da nisam toliko drugačija od Hillary“, naglasila je.

Iako nije direktno spomenula ime Donalda Trumpa, osvrnula se na broj žena koje su glasale za njega umjesto za Hillary Clinton, koju smatra najadekvatnijom za tu poziciju.

Također, dala je do znanja kako nema strpljenja za muškarce koji spektakularno podbace i razočaraju, a zatim se podignu do razine moći.

„Voljela bih da i žene mogu ne uspjeti jednako kao muškarci i završiti dobro, jer reći ću vam, frustrirajuće je gledati muškarce koji uprskaju, a zatim pobjede, dok si mi postavljamo tako visoke standarde“, poručila je.

Autentičnost se prepoznaje i cijeni

United State of Women

Valerie Jarrett, bivša savjetnica Michelle Obame, tvrdi kako je bivša prva dama voljena upravo iz razloga svoje autentičnosti.

„Mislim da ljudi dobro prepoznaju tko je autentičan, a tko ne, a ona se toliko ugodno odjeća u svojoj koži da se ne boji pustiti ljude blizu“, objasnila je Jarrett.

Na pitanje o tome kako se snalazila u teškim političkim situacijama dok je živjela u Bijeloj kući, Obama je odgovorila kako je tada obavezno provodila vrijeme sa svojom djecom.

„Zbog toga i radimo sve ovo. Zbog njih ne smijemo odustati. Kojeg izbora imamo? Kakvu budućnost ostavljamo svojoj djeci ako se budimo bez nade? Nema koristi od toga. Jedino što imamo je nada“, zaključila je.

Autor: Petra Okičić

Foto: Facebook

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.