Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

27.11.2020.: Online radionica- Vrijednosti tvrtke

27/11/2020 @ 13:00 - 16:00

Prošlih smo nekoliko godina održali niz Networking breakfasta na temu ljudskih resursa koji su izazvali veliki interes naših članica. S obzirom na važnost ove teme, odlučili smo s njom nastaviti online, kroz platformu WiA HR HUB. Krećemo od početka, odnosno od osobnih i poslovnih vrijednosti.

Imate novog poslovnog partnera/partnericu ili zaposlenika/zaposlenicu i znate da nešto ne štima u vašem odnosu, ali niste sigurni što? Radi se o tome da se vaše osobne i poslovne vrijednosti vjerojatno ne poklapaju. Naše nas osobne vrijednosti vode kroz život i skloni smo unositi ih u posao, bili mi toga svjesni ili ne. Zato je dobro što prije ih osvijestiti i koristiti u poslovanju. Ova je tema korisna za vlasnice tvrtki, ali i za one koje traže ili mijenjaju posao. Obje strane moraju znati vrijednosti koje su im važne i provjeriti poklapaju li se.

Predavanje je zamišljeno kao workshop/radionica u trajanju od 3 sata, s pauzom od desetak minuta.

Prva ovakva radionica održana je 2. listopada, a naše članice koje su prisustvovale iznimno su zadovoljne radionicom zbog čega smo je odlučili ponoviti i po treći put.

“Mislim da nam je svima potrebno osvijestiti naše vrijednosti za koje mislimo da se podrazumijevaju, ali radionica nam je pomogla da budemo svjesne kako je veoma važno s tim vrijednostima upoznati i zaposlenike i poslovne partnere jer nam to, između ostalog, omogućava da izbjegnemo nesporazume i poveća motiviranost zaposlenika“, kazala nam je Simona Fabijanović iz Dada&Rocco koja vjeruje kako joj je pristustvovanje radionici pomoglo u daljnjem poslovanje njezine tvrtke.

A njom se složila i Ana Marija Špicnagel iz IPS konzaltinga.

“S obzirom da veliki broj tvrtki u Hrvatskoj spada u segment mikro poduzeća, od izuzetne je važnosti educirati se i kontinuirano raditi na osobnom razvoju koji će prije ili poslije rezultirati poslovnim uspjehom. Poduzetnice/i koji vode male tvrtke ne mogu imati 10 diploma i pokriti sva područja samostalno, ali menadžerski alati su svakako jedna od onih stvari u kojima je potrebno educirati se s obzirom da su to vještine koje su nužne bez obzira broji li tvrtka 2 ili 15 zaposlenika. Radionica o osobnim i poslovnim vrijednostima je izuzetno zanimljiva i pomaže u shvaćanju poslovnih odnosa koje imamo sa svojim zaposlenicima, klijentima, partnerima, ali i s osobama koje nas okružuju u privatnom životu – ukratko rekla bih da je ova radionica totalni eye-opener za poduzetnike.“

“Radionica poslovnih i osobnih vrijednosti sa Sanjom je bila odlična. Na tako jednostavan način i kroz opuštenu interaktivnu radionicu sam uvidjela neke stvari koje su meni bile obične i normalne, a ustvari su vrlo ključne. Isto tako na prvoj vježbi koju smo radile sam se zapitala je li to ispravno uopće što ja nazivam vrijednostima i uvidim da u tom leži moja najveća snaga. Vjerojatno nas ima puno poput mene koji si ne znamo dati stisak ruke, i potapšati se po leđima, a ova radionica je bas dala taj poguranac sigurnosti koji nam svima ponekad zafali. Isto tako sve naučeno se može, i treba, primijeniti u svim segmentima života. Hvala Women in Adria na organizaciji, i veselim se sljedećim radionicama koje na ovako kvalitetan način objedinjuju osobno i poslovno, jer u konačnici to je jedno – to smo mi”, otkrila nam je i polaznica druge radionice Gloria Curavić iz Iwash Uwash.

Nakon osnovne torije i promišljanja o temi vrijednosti polaznici će za sebe izraditi Mapu svojih poslovnih vrijednosti.  Nakon toga će se raditi Mapa vrijednosti i osnovnih postulata firme, odnosno branda kojeg vode te će dobiti upute kako će to konkretno moći koristiti u poslovanju.

Oni koji žele još detaljnije upute i plan djelovanja na području rada sa zaposlenicima, prodaje i marketinga, mogu se javiti za individualno savjetovanje po dogovoru i uz posebni popust za Women in Adria članice.

Radionicu će voditi Sanja Varlaj, stručnjakinja za marketing, PR, prodaju i business management, sa više od 20 godina radnog iskustva u B2C i B2B sektoru. Sanja je svoju dugogodišnju karijeru gradila u renomiranim hrvatskim i multinacionalnim kompanijama s edukacijama u europskim obrazovnim institucijama. Posjeduje iskustvo u savjetovanju kod pokretanja ili reorganizacije poslovanja, zapošljavanju, te analizi tržišta. Također je i predavačica na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu gdje drži kolegij Poslovni marketing studentima diplomskih studija Marketinga i Komunikacija.

Radionica će se održati online, preko platforme Zoom, u petak, 27. studenoga 2020. Dan prije predavanja dobit ćete link za ulazak na predavanje. Maksimalan broj sudionika je 8!

Vrijednost predavanja za članice Women in Adria mreže je 490 kn. Također, članice koje sudjeluju na radionici gratis će dobiti 30 minuta individualnog savjetovanja!

Ukoliko niste Women in Adria članica, a želite sudjelovati, kotizacija je 690 kn.

Detalji o Women in Adria članskom programu dostupni su na linku: https://www.womeninadria.com/postanite-clanica-women-in-adria-kluba/

Prijavite se:

Detalji:

Datum:
27/11/2020
Vrijeme:
13:00 - 16:00