Jadranka Boban Pejić

„Ne mogu biti savršena majka, supruga i direktorica. Nekad pati jedno, nekad drugo, no uz mnogo humora, sve je lakše.“

Kada je kao dvadesetogodišnjakinja upoznala svog sadašnjeg supruga Zlatka, koji je već ušao u svijet mikrobiotike i sama postala vegetarijanka, Jadranka Boban Pejić nije ni znala da će joj novi način prehrane postati ne samo životni stil, već i posao za cijeli život. Zajedno su otvorili edukativni centar Makronovu, tvrtku Biovega koja u svojoj grupaciji obuhvaća trgovine Bio&Bio, restoran Nova, izdavačku kuću Planetopija, studio za prirodnu njegu lica i tijela Orgona te prvo hrvatsko ekološko imanje Bio-Zrno. Diplomirani je defektolog, a na Kushi institutu u Bostonu stekla je zvanje učitelja makrobiotike. Autorica je brojnih članaka, knjiga, televizijskih priloga i emisija, a održala je i brojne tečajeve u većim gradovima Hrvatske i u inozemstvu.

Osvajanje hrvatskog tržišta preko žitarica

Jadranka je pionirka organske i cjelovite hrane, a na ideju pokretanja biznisa, potaknuo ju je osobni stil življenja i prehrane zbog koje je morala ići u inozemstvo. Kako prije dvadesetak godina nitko nije bio zainteresiran, s mužem je osnovala Biovegu s ciljem da visoko kvalitetne proizvode predstave u Hrvatskoj te da potaknu i domaću proizvodnju.

Jadaranka se u svom poslovanju suočavala s mnogo izazova, a jedan od težih je bio pionirski rad koji je nailazio na puno nerazumijevanja, marginaliziranja i manjka institucionalne podrške. No, njena se tvrtka izdignula nad svim preprekama te je za inovativan rad i uspješne rezultate u poduzetništvu 2011., Jadranaka  dobila nagradu EBRD-a za poduzetnicu godine, a potom i nekoliko domaćih priznanja. To veliko europsko priznanje je itekako dodalo vrijednost poslovanju Biovege koju su počeli doživljavati mnogo ozbiljnije.

Ulaganje u ljude je ključno

Uspjeh svoje tvrtke, Jadranka pripisuje kvalitetnom proizvodu, ali i ulaganjem u svojih 130 zaposlenika koje rezultira dobrim radom i pozitivnim okruženjem. Svjesna je činjenice kako bez ulaganja u ljudski potencijal, nema i većeg uspjeha.

„Da bi tvrtka bila uspješna, uz kvalitetan proizvod, potrebna je i stalna edukacija, program napredovanja, dobar tim i naposljetku, pozitivna atmosfera.“

Zdravlje i obitelj na prvom mjestu

Osim što je suvlasnica i direktorica, Jadranka je prvenstveno supruga i majka dvoje djece pa se konstantno nalazi u situaciji da mora balansirati između obiteljskog života i svojih zaposlenika što je itekako zahtjevno.

„Određivanje prioriteta, a to su uvijek zdravlje i obitelj, svakako pomaže. Nema smisla raditi od jutra do mraka koliko god volim to što radim.“

Kako je Jadranka savladala prepreke u razvoju vlastitog biznisa, nedostatak kapitala za ulaganje i zaduživanje kod banaka uz visoke kamate te kako namjerava ostvariti poslovni cilj i osigurati stabilnost Biovege u ovoj godini s obzirom na izazovnu gospodarsku situaciju, imat ćete priliku saznati na našem prvom Lunch&Learn eventu 21. travnja u Zagrebu.

Foto: Jutarnji list

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kendall Jenner tekila

Kako je Kendall Jenner potiho lansiranjem tekile povećala svoje bogatstvo

Jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki, Kendall Jenner, proširila je svoje carstvo i na industriju alkoholnih pića. Lansirala je tekilu naziva 818....