3 istine o ženama kojih se muškarci boje

Mnoge uspješne, ambiciozne i samouvjerene žene često su same, bez partneru u svom životu. Zašto? Neki bi rekli da su takve žene izbirljive ili da nitko ne može zadovoljiti njihove visoke standarde. Dok neke odlučuju ostati same zbog toga što im takva situacija trenutačno odgovara, druge su same jer se mnogi muškarci ne mogu nositi upravo s onim karakteristikama koje ih i čine toliko uspješnima i samouvjerenima. Mogli bismo reći da ih smatraju pomalo zastrašujućima.

Druga strana ambicioznih žena

Stephanie Palma, novinarka portala Thought Catalog, istaknula je tri stvari koje bi svaki muškarac trebao znati o ženama koje smatra zastrašujućima.

1. Njezina životna priča nikada neće dosaditi

Način na koji jedna takva žena vidi svijet, način na koji se nosi s problemima i situacijama u svom životu, njezine osobne i poslovne ambicije, stvari koje je preživjela tijekom svog života, konstantni planovi, upornost, stalna želja za otkrivanjem nečeg novog… sve su to stvari koje ponekad mogu biti malo zastrašujuće.

Ali s druge strane, kaže Stephanie, upravo će takva žena zadobiti pažnju muškarca. Njoj nikada nije dosadno i muškarcu u njezinom životu nikada neće nedostajati uzbuđenja.

Na kraju krajeva, sve ove karakteristike navedene na početku pokazuju da je ta žena sposobna sama riješiti svoje probleme i nije ovisna o nikome.

2. Ona ne treba muškarca, nego ga želi

Žene koje muškarci smatraju zastrašujućima su nezavisne. I to je činjenica. Odavno su prošla vremena kada su žene ovisile u svojim partnerima, ali se takva razmišljanja još uvijek zadržavaju u našem društvu.

Današnje žene grade karijeru, same zarađuju svoj novac, znaju što žele u životu i ne trebaju nekoga tko će paziti na njih. Ako stupaju u vezu, to čine jer žele muškarca u svom životu koji će dijeliti njihove uspone i padove, ali i nekoga na koga će se po potrebi moći osloniti ili nekoga tko će preuzeti kormilo kada će one trebati malo odmora.

Dokaz da takve žene ne trebaju muškarce je njihova samostalnost i uspjeh, a dokaz tome da ih žele je upravo ono vrijeme koje u svojim prenatrpanim svakodnevnim rasporedima pronalaze za svog partnera.

3. Ona nije savršena, nego je normalna

Uspješnost, karizmatičnost, profinjenost, visoko obrazovanje, smisao za humor, inteligencija… pridodate li svemu tome i vitko tijelo, prekrasne crte lica, uspravno držanje tijela koje pokazuje njenu samouvjerenost, zaista imate jednu, na prvi pogled, zastrašujuću ženu.

No, ono što mnogi muškarci ne shvaćaju da su žene koje odaju takav dojam zapravo posve normalne. To su žene koje imaju svoje strahove i nedoumice, koje se ponekad vole osamiti i uživati u vremenu za sebe. To su žene koje su usto i pomalo nespretne, a s njima nema stvaranja drame oko sitnica.

Na kraju, mnogi muškarci često ne uzmu dovoljno vremena da upoznaju jednu takvu „zastrašujuću“ ženu i u mnogim slučajevima pripisuju joj svakakve nadimke. Kao što je napisala Stephanie u svom članku:

„Snažan se muškarac može nositi sa snažnom ženom. Slab muškarac bi rekao da ona ima problema sa stavom.“

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

  1. Glupost… koji će muškarac koji je slabije obrazovan prići nekoj ženi koja vozi Mercedesa,dobro je obučena,bavi se nekim biznisom,visoko je obrazovana,itd… Šta takav muškarac ima traziti kod takve čiji je život velika suprotnost od ovog dole… Takva već ima ili će ubrzo imati čovjeka svojih kvaliteta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

idealna temperatura klime za hlađenje

Ovo je idealna temperatura klima uređaja ako želite ostati zdravi

Na klima uređaj ljeti gledamo kao na nekog superheroja. Vanjske temperature penju se i do 40 Celzijevih stupnjeva i jedva se...
- Advertisment -