3 pravila za kombiniranje haljine i sakoa

Hlače i pencil suknje dio su garderobe svake zaposlene žene, a u konzervativnim uredskim okruženjima su neizostavne. No, ponekad sigurno poželite malo odmoriti od istih hlača, suknji i košulja. Umjesto njih možete nositi haljine koje možete kombinirati sa sakoom.

Kombiniranje haljine i sakoa za posao?

Odijelo je idealno za konzervativna uredska okruženja, ali isti učinak možete postići i s poslovnom haljinom. Naravno, sve ovisi o tome u kakvom uredskom okruženju radite, ali i po ljeti poslovne haljine ne bi trebale biti bez rukava, a po zimi svakako birajte one koje imaju duže rukave. Na takve haljine možete samo staviti sako i spremne ste za posao.

Ali, prije nego krenete u shopping, na umu morate imati neka pravila. Kat Griffin, osnivačica i glavna urednica portala Corporette, kaže kako postoji tri glavna pravila kojih se morate pridržavati.

1. Dovoljno široki rukavi sakoa

Ako kupujete haljinu s kratkim rukavima, onda bi trebali pripaziti da vam sako oko ramena bude dovoljno širok. Ako pak kupujete ili imate kod kuće haljinu s dužim rukavima, svakako pazite kod odabira sakoa. Nitko ne voli, niti je lijepo vidjeti, naborane rukave sakoa zbog rukava haljine ispod. Na kraju, i vi ćete se osjećati ugodnije i slobodnije ako vam sako neće biti preuzak.

Naravno, i pazite na haljinu. Sama haljina uvijek mora biti primjerene dužine i izreza, a nikako ne smije biti preuska, niti preširoka.

kombiniranje_haljine_i_sakoa
Glam Radar

kombiniranje_haljine_i_sakoa
Glam Radar

2. Haljine od debljih materijala

Haljina napravljena od debljeg materijala, poput primjerice vune, manje će se gužvati, a izbjeći ćete i najgoru noćnu moru kod haljina – njezinu prozirnost. To ostavlja dojam neprofesionalnosti, a ni vaš šef/šefica neće blagonaklono gledati ako se pojavite s prozirnom haljinom na poslu, bez obzira na to u kakvom okruženju radili. Dakle, deblji materijal obavezan. A i grijat će vas u hladnije dane zime.

Kako_kombinirati_haljinu_i_sako_3
Memorandum

3. Haljina i sako drugačije boje

Tradicionalno je pravilo da poslovna haljina i sako budu iste boje, s eventualno malim razlikama u tonovima. Ako baš želite nešto drugačije ili nemate haljinu i sako iste boje, onda možete bez problema kombinirati dvije različite boje ili dva različita tekstila.

Kako_kombinirati_haljinu_i_sako_4

Kako_kombinirati_haljinu_i_sako_5
Memorandum

Kako_kombinirati_haljinu_i_sako_7
CicChic

Kako_kombinirati_haljinu_i_sako_8
Luvrumcake

Foto: službene stranice

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -