3 razloga zašto biste na povratku s mora trebali obavezno posjetiti Knin!

Povratak s odmora mnogima teško pada. Čekate na naplatnim kućicama ili ispred tunela, tužni što je odmor završio, željni još jednog zadnjeg dana. I pomislite produžiti odmor za barem još jedan dan. Stati negdje usput i odgoditi povratak na barem još malo. Ideja i nije loša, zar ne?

Da je hrvatska obala među najljepšim u Europi ne trebaju potvrđivati turisti, to znaju i Hrvati. Ipak, ponekad zafali netko da ih malo uputi. Da im pokaže na gradove i mjesta vrijedna posjećivanja. Da probere najbolje od najboljeg. Za realiziranje jednog takvog doživljaja brine se Turistička agencija Nostra Tours. Bavi se osiguravanjem aranžmana i programa za najbolje ljetovanje.

Knin – kraljevski grad

Agencija je pripremila nagradni natječaj, a pobjedniku nudi boravak u fantastičnom svijetu kontinentalne Dalmacije – u gradu Kninu. Ovaj kraljevski grad, simbol je postojanja hrvatske kulture, koji ponosno stoji na brdu Spas još od mlađeg kamenog doba. Kroz njega su prolazili ljudi prvih civilizacija te Iliri, Slaveni i Rimljani. Hodali su tim tlom i kraljevi, kneževi te prave srednjovjekovne dame. Slijedi 3 razloga zašto baš morate posjetiti to mjesto.

Radi se o riznici tradicije i kulture

Dinara
Foto: Nostra Tours

Mjesto koje se isplati posjetiti, svakako je kninska tvrđava, jedna od najvećih fortifikacijskih utvrda u Europi, na kojoj možete posjetiti Arheološki muzej i Muzej Oluja 95’. Restoran Tvrđava nudi pravi kraljevski doživljaj s vrhunskim jelima i spektakularnim pogledom i ambijentom. Doživljaj je to koji se ne propušta.

Netaknuta priroda i dražesna mirnoća zaštitni su znak kninskog područja

Sa svake je strane Knin okružen prirodnim ljepotama. Tu su rijeke Krka i Krčić. Krka je poznata po svojem opuštajućem prizvuku i prekrasnim bojama. Fantastična je za vožnju kajakom. Krčić je pak povijesna pojava – pruža se od podnožja Dinare, prolazi uz Napoleonovu stazu i poput rijetkog fenomena završava kao slap na mjestu gdje izvire Krka. U blizini su i Šarena jezera, te rijeka Cetina čiji izvor morate posjetiti i rijeka Zrmanja u kojoj je kupanje pravi gušt.

Izvor Krk
Foto: Nostra Tours

Osim vodene perspektive, Knin ima i onu planinsku. I sam je smješten na brdašcu, a leđa mu čuva masivna Dinara, jedna od najljepših planinskih ljepotica u Hrvatskoj. Najviši vrh Hrvatske, Sinjal na 1981 m/nv, nalazi se upravo na Dinari, parku prirode, koja se poput diva uzdiže iznad Knina, a prava je atrakcija za avanturiste. Markiranim stazama možete doci do samog vrha, prespavati u planinarskim kućama i uživati u toj netaknutoj divljini.

Gastronomska ponuda je za prste polizat

Restoran Tvrdjava
Foto: Nostra Tours

Da ne biste ostali gladni ili žedni, tu su restorani poput već spomenute Tvrđave koja se ponosi tradicionalnim jelima, ali i La Rossa koji nudi talijanske specijalitete i ponešto za gricnuti, S’jela s najboljim burgerima za one malo gladnije te pizzerije Tenen, Šime i Joso. Za osvježenje tu su kninska piva ili izlet u vinariju Burnum, poznatu po vrhunskim vinima te degustaciji domaćeg sira, inćuna i maslinovog ulja.

Već se sasvim lako da naslutiti – ovaj maleni gradić krije mnoštvo iznenađenja. Od bogate povijesti i kulturne baštine, netaknutih prirodnih ljepota, gastro-eno ponude do jahanja konja i ludih vožnji quadom, buggijem i biciklima. Rute kojima se može voziti ili hodati, poput Napoleonove staze i Dinare, također su vrijedne zaustavljanja. A za djevojke i dame, tu je i luksuzna prirodna kozmetika na bazi smilja. U svakom slučaju sadržaja ne nedostaje, a zabava je zagarantirana. Zato baš morate povratku s mora trebali obavezno posjetiti Knin!

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

fizkalna terapija

Zdravlje mišićno-koštanog sustava tijela = kvaliteta života

Moje ime je Marina Kovačević. Osnivačica sam zdravstvene djelatnosti za fizikalnu terapiju koja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg obrazovanja, iskustva, izvrsnosti...
- Advertisment -