3 savjeta kako napraviti većinu posla do pauze za ručak

Svaka osoba, bez obzira na to radi li u korporaciji ili vodi vlastiti biznis, ima svoje rutine i metode rada kojima povećava svoju produktivnost. No, ono što je svima zajedničko je ono što i već „ptice na grani“ znaju – najproduktivniji smo upravo u jutarnjim satima.

Kako napraviti većinu posla do pauze za ručak?

To ne znači da se morate ustati u cik zore kako biste uspjeli sve napraviti do pauze za ručak, nego da raspodijelite obaveze tako da napravite više posla u kraćem roku. Kako? The Muse donosi nekoliko savjeta.

1. Sve što imate za pisati, napišite ujutro

Mnoga istraživanja pokazala su da pisanje povećava koncentraciju, pa time i produktivnost. I sami znamo da ako želimo nešto zapamtiti, da je najbolje da to zapišemo. Ako na poslu imate neku rutinu, a vjerojatno je imate, najbolje bi bilo da sva ona izvješća, dopise ili ugovore napišete odmah ujutro čim dođete na posao. Uostalom, ako se riješite tih „zamornih“ zadataka odmah ujutro, vidjet ćete da će vam svi ostali zadaci biti puno lakši za napraviti.

2. Planirajte noć prije

Svoj radni dan isplanirajte već noć prije, a ne ujutro za kavom ili na putu do posla. Dakle, prije odlaska na spavanje, sjednite i napišite sve zadatke koje morate sutra na poslu napraviti i odmah procijenite koliko vam je vremena potrebno za svaki zadatak. Uvijek računajte da će vam trebati više vremena za svaki zadatak jer se nerijetko dogodi da nas netko prekine ili nam nešto drugo iskrsne.

Svaki puta kada završite zadatak, prekrižite ga s liste obaveza, a ako ne uspijete završiti sve što ste planirali, stavite preostale zadatke na listu obaveza za sljedeći dan i to odmah na prvo mjesto.

3. Ignorirajte e-mailove do pauze za ručak

Kada se probudite, zaboravite na čitanje e-mailova. Umjesto toga pojedite kvalitetan doručak ili pročitajte novine ili najbolje, obavite jutarnju tjelovježbu prije odlaska na posao. Kada dođete na posao, provjerite inbox i odgovorite eventualno na one poruke koje su označene s „hitno“.

Sve ostale ostavite i odgovorite na njih poslije ručka. Ako se jedna ili dvije e-mail poruke pretvore u dopisivanje, uzmite telefon i nazovite tu osobu. Ne gubite dragocjeno vrijeme na pisanje i odgovaranje na poruke.

Usvojite ove navike i većina posla, ili barem oni teži i zahtjevniji zadaci, bit će gotovi do pauze za ručak. Ostatak dana možete iskoristiti za obavljanje onih lakših zadataka, kao što je odgovaranje na e-mailove.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sajam čokolade i kave

Najveći sajam čokolade i kave ponovno u Family mallu

Treću godinu za redom pod pokroviteljstvom Muzeja čokolade Zagreb održavaju se Dani čokolade i kave u Family mallu. Najveći sajam čokolade...
- Advertisment -