3 stvari koje su važne vašim kupcima i klijentima

„Živimo u svijetu u kojem je kupac kralj“, istaknuli su autori Funky Businessa, Ridderstralle i Nordstrom.

Kako bi ga prvo privukli, a zatim i zadržali, potrebno je prikladno ga uslužiti, udovoljiti njegovim željama i očekivanjima. Zadovoljan kupac znači čvrstu garanciju za ponovnu kupnju. Međutim, dobiti zadovoljnog kupca nije nimalo jednostavno, jer je teško saznati što očekuje, što želi i čemu se nada.

„Što ima u tom proizvodu za mene?“

Trebate biti svjesni da klijenti i kupci (ili potencijalni kupci) ne vode brigu o tome što vi mislite o svom proizvodu, njima je važno kakve oni imaju koristi od njega. Pitanja koja njih zanimaju glase „Što ima u tom proizvodu za mene? Kako može poboljšati moj život? Kako ga može učiniti lakšim? Kako mi može pomoći uštedjeti novac?“

Adrienne McLean, osnivačica tvrtke The Speakers Practice savjetuje da budete svjesni ovih triju stvari koje su kupcima najvažnije:

1. Korist

Najvažnije im je znati što je u tom proizvodu korisno za njih i kako će riješiti problem s kojim su se susreli koristeći taj proizvod. Oni žele proizvod koji će im život promijeniti nabolje. I zato biste trebali jasno definirati koje pogodnosti imaju klijenti, ukoliko ga želite uspješno prodati.

Financijska korist kupcu je kupcu važna, no cijena nije presudan faktor pri donošenju odluke o kupnji određenog proizvoda (naravno, ako se ne radi o znatnoj razlici u cijeni između dvaju sličnih proizvoda). Ljudi danas kupuju proizvode koji utječu na njihove emocije – koji će im pomoći smanjiti stres, prevladati nervozu i donijeti radost, odnosno emocionalnu korist, od kojeg će imati i fizičku korist, ali i duhovnu – osjećati zajedništvo, podršku, pripadanje….

2. Povjerenje

Izgradnja povjerenja je vrlo bitna. Kupci kupuju proizvod od onih kojima vjeruju.

Klijent koji ima problem, a kojeg vaš proizvod može riješiti ili kupac koji razumije koristi (financijske, emocionalne, fizičke i duhovne) koje mu vaš proizvod donosi, sam će vas nazvati.

3. Vrijeme

Kupci odlučuju kada je vrijeme za kupnju – kada oni sami imaju potrebu za tim. Ako ste s njima izgradili dobar odnos, oni će doći ravno k vama kad se javi hitna potreba za proizvodom jer znaju koje su prednosti vašeg proizvoda i da mu on može pomoći da riješi problem.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Dobiti kredit danas na 2% kamatne stope, kontaktirajte nas danas putem našeg e-maila ([email protected]) Zainteresirani klijenti trebali molimo pošaljite upit na naš e-mail za pristupnicu i uvjetima. Probajte i uvjerite se, naše divne usluge koje ne prelaze radnih dana za obradu kredita i samo samo (1) Davatelji jedan sat prijenosa kredita.

    EMAIL US DANAS NA ([email protected])

    Topla Regard
    Opara Gerrard

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više