3 važna razloga zbog kojih žene vole biti mame poduzetnice

Biti majka i biti poduzetnica su dva najteža zadatka u životu svake žene. Kada se ti zadaci spoje u jedno, onda znate da s takvim ženama nema šale i da su spremne za sve što im život servira. Iako je vrlo često takav pothvat iznimno zahtjevan, evo zašto žene ipak istinski vole biti mame poduzetnice.

Djeca kao poslovna inspiracija

Mnoge mame poduzetnice se slažu da su im upravo njihova djeca bila izvor inspiracije i dobrih poslovnih ideja. Gledate ih kako rastu i kako se mijenjaju  njihove potrebe. Također, uviđate vaše potrebe, dileme i teškoće tijekom odgoja, a sve vas to „natjera“ da razmislite koja bi mogla biti najbolja rješenja.  Tako je Lauren Thierry, osnivačica brenda odjeće Independence Day Clothing, na ideju dizajniranja praktičnih odjevnih komada za djecu i tinejdžere došla upravo gledajući vlastitog sina kako se sprema za školu. Htjela je i njemu i sebi olakšati i ubrzati proces pripreme za školu i tako je nastao njezin danas vrlo uspješan brend. Radi se o komadima odjeće koji se mogu nositi na najrazličitije načine i nema šanse da se vaše dijete obuče „naopako“. Svaka strana je prava. Odjeća je udobna, pamučna i svaki komad odjeće ima dvije strane, tako da se isti komad može nositi dva dana zaredom. Nekad se najbolje ideje kriju upravo u najjednostavnijim, svakodnevnim situacijama.

Mame poduzetnice vole fleksibilno radno vrijeme

Nekad će vam radni dan izgledati kao klasičan posao od 9 do 17, a nekad ćete cijeli dan izmijenjivati poslovne i roditeljske zadatke. Za mnoge mame u tome i jest čar jer mogu balansirati između posla i odgoja na način na koji im to najbolje odgovara. Mame poduzetnice vrlo brzo nauče kako se dobro organizirati i znaju cijeniti vlastito i tuđe vrijeme. Naravno, rad od kuće ima i neke negativne strane, poput onih da cijeli dan možete provesti u pidžami, a da to nitko neće znati ili da vam se posao svede na rad u kasnim noćnim satima.

Važno je da pronađete dobar balans i ne dopustite da vas ponese kolotečina. Imajte na umu da je vrlo važno održavati društvene kontakte i odlaziti na networking događanja te uvijek učiti i graditi vlastito znanje i vještine. Neka vam dani ne budu isti. Uvijek pokušajte naći vremena za sebe i ne pretvarajte vikende u radne dane, a radne dane u vikende.

...I izvrsni su uzori svojoj djeci

Ako ste majka poduzetnica, bit ćete izvrstan primjer vlastitoj djeci da je moguće imati i dobru karijeru i zdravu obitelj. Naravno, ukoliko je u njih uloženo mnogo truda, rada, odricanja i vremena. Na sinove i kćeri ćete prenijeti vaše radne navike, uz vas će još kao vrlo mlade osobe naučiti mnogo o poslu, ustrajnosti, organizaciji… Pokazat ćete im da mogu uspjeti i sami te ćete im dati dodatnu motivaciju i hrabrost da pokrenu vlastiti biznis bez straha od neuspjeha. Naučit će da ne moraju birati između posla i obitelji, ali i to da uspjeh na oba polja ne dolazi preko noći i da su sami odgovorni za njega.

Foto: Pexels

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više