U Samoboru postavljen 3D ispis Žene poduzetnice

Dana 17. studenog održana je Prva konferencija o ženskom poduzetništvu u sklopu projekta Žena poduzetnica. Samo otvorenje konferencije obilježeno je umjetničkim djelom – 3D ispisom, odnosno skulpturom koja simbolizira poduzetnice. Skulpturom koja ih podsjeća na to što su postigle i što mogu.

3D ispis Žene poduzetnice – više od četiri kuta kuće

Skulpturu je otkrila sama gradonačelnica Samobora Petra Škrobot nakon pozdravnog govora. 3D ispis Žene poduzetnice prikaz je koji kroz jednostavne geometrijske oblike predstavlja kuću, poduzeće i ženu, te ih povezuje u cjelinu.

3d ispis žene poduzetnice

“Za žene se često kaže da drže tri kuta u kući, a nekad se kaže da drže i sva četiri kuta u kući. Žene poduzetnice drže i više od toga. Stoga jednostavna statua prikazuje kombinaciju osnovnih geometrijskih oblika koji simboliziraju kuću, poduzeće, žene i njihovu povezanost. Glavni okvir predstavlja kuću i/ili poduzeće, a središnji dio predstavlja ženu koja stoji uspravno i ponosno povezujući sve navedeno,” opisao je skulpturu njezin autor Božidar Škevo.

3d ispis žene poduzetnice

Autor skulpture inače je iz Samobora, te je magistar matematike i računarstva. Inače je i sam poduzetnik, a bavi se razvojem mobilnih i web aplikacija. 3D printanje i 3D modeliranje su mu hobiji, piše samobor.hr.


Pročitajte više: Ženska sloga i poduzetnička agilnost obilježili su prvu samoborsku Konferenciju o ženskom poduzetništvu


Poduzetnice se nose s drugačijim izazovima od poduzetnika

Cilj same konferencije, pa tako i skulpture je istaknuti specifične izazove s kojima se poduzetnice susreću. Žene uspješne u poduzetništvu i dalje su zadužene za kućanstvo i obitelj, često uz minimalnu pomoć. Izazovi su to rezervirani za poduzetnice, a njihov su izvor stroge rodne uloge koje su i dalje prisutne u našem društvu.

3d ispis žene poduzetnice

Žene uporno iznova dokazuju da mogu sve. Da mogu brinuti o kući i o tvrtki. Ta se snaga i sposobnost trebaju slaviti, no trebaju poslužiti i kao upozorenje. Burnout sindrom češće pogađa žene, a stereotipi o pretjerano emocionalnim ženama nesposobnima za vodstvo su sveprisutni, stoga su svakoj poduzetnici potrebni odmor, pomoć i sloga.

Upravo je ta poruka cilj ne samo Konferencije, već i 3D modela koji podsjeća da je poduzetnica puno više od onoga što drugi vide. Sjetite se, dakle, koliko toga poduzetnica krije ispod svih svojih uspjeha. Najbolje mjesto za ovakvu skulpturu upravo je Samobor – grad koji podržava žensko poduzetništvo.

Foto: Poduzetnički centar Samobor

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -