Kako 4P marketinga pretvoriti u 4P osobnog razvoja

Sve češće u okolini čuju se pitanja poput “Kako pokrenuti biznis? “, ” Gdje početi, odakle? “, ” Kome se obratiti, na koja vrata kucati? ”

Pokrenite sebe! Počnite od sebe! Istražite sebe pa tek onda tržište, upoznajte sebe pa tek onda ciljanu skupinu.

Neka 4P u marketingu postanu 4P vašeg osobnog razvoja

Kako?

1. Budite svoje mjesto mira (place)

2. Spoznajte svoju vrijednost (price)

3. Postanite vlastiti brand (product)

4. Izađite na tržište (promotion)

Kada upoznate sebe, svoje slabosti i vrline, stvorite jasnu viziju, cilj, napravili ste “samo” 1% posla i čestitajte si jer ostalih 99% je misija, put.

Gruba realnost, zar ne? Ali zapamtite, ukoliko je ovih 1% postavljeno pažljivo, ostalih 99% izdići će se iz njega baš kao neboder iz čvrstih temelja.

I da, budite strpljivi dok se upoznajete i rastete, to je važan proces i nema vrjednije investicije na svijetu. Uživajte, zahvaljujte na padovima i uz osmijeh ustajte uz ruku vjere.

Vjera? Što vjera ima s poslovanjem? Sve! Sigurno ste čuli onu ‘sve što možeš zamisliti, možeš i ostvariti, jer tko želi nađe način.’ Kada počnete od sebe tada počnete i vjerovati sebi, vjerovati u sebe. Tada shvatite da ima previše onih što ne vjeruju u vas i odlučujete da je dovoljna samo jedna osoba koja će vjerovati, koja će biti tu u dobru i u zlu.

Ogledalo! Uzmite ogledalo, vidite? Da, to je ta jedna osoba, to ste VI sami. Vi rastete, širite vidike, upijate, “hranite” se pozitivnom energijom, negativno teško podnosite i bježite od svega i svih koji zrače vibracijom koja vam ne odgovara. Sve je na vama, ili bolje rečeno u vama.

Pogledajte svoj život sada, tko ste vi, što želite? Imajte na umu da u životu ne dobivate ono što želite, već ono što sami jeste, vi ste ključ uspjeha i vi ste jedini parametar koji mora biti zadovoljen kako bi ste živjeli ono što želite. Zbog toga tko ste i što ste, vi ste tu gdje ste danas! Samo vi možete promijeniti trenutno stanje, stagnacija ili promjena… u vama je odgovor, na vama je odluka!

Autorica: As

Foto: 123rf

O autorici: Volim ljude i njihove priče, pozitivnu energiju i borce, slobodu i raznovrsnost koja mi se pruža svakodnevno u sitnicama oko mene, moja neiscrpna motivacija je život.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više