5 pasmina pasa koji će savršeno odgovarati aktivnim ženama

Ako razmišljate o kućnom ljubimcu, važno je nabaviti psa koji će odgovarati vašem životnom stilu. Sve su pasmine različite te svi psi ne odgovaraju svim tipovima osoba. Kako ljudi imaju različite karaktere, tako i psi imaju te im odgovara određeni način života, stoga je vrlo važno da ako ste aktivna osoba, odaberete pasminu koja će biti u stanju pratiti vaš tempo i sve aktivnosti kojima se bavite.

Htjeli bi napomenuti kako nije nužno da se psi kupuju, no prednost je upravo u tome što se kod određenih čistokrvnih pasmina zna kakav će im biti karakter i tjelesna građa te mogu li izdržati recimo dva sata aktivnijeg hoda ili trčanja. Azili za životinje su puni te ako samo tražite ljubimca i veoma ste prilagodljivi, udomljavanje bi moglo biti rješenje za vas.

Pasmine pasa s kojima možete biti fizički aktivni

Donosimo vam 5 pasmina koje su fizički aktivne i imaju dovoljno snage pratiti vas u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti.

Border Collie

Borderi osim što su najinteligentnija pasmina na svijetu, jedna su od najaktivnijih. Sa ovom pasminom imati ćete sate i sate posla i možete biti sigurni kako im ništa neće predstavljati problem. Veća je vjerojatnost da se vi umorite, a vaš će border htjeti dodatne aktivnosti.

Ovi psi vole trčanje, hodanje, planinarenje, vožnju biciklom te apsolutno sve igre koje vam mogu pasti na pamet.

Jack Russell terijer

Jack Russell spada u manje pse, no nemojte da vas zavara njihova veličina. Oni su tipični terijeri što znači da imaju izuzetno mnogo energije koju trebaju potrošiti na kvalitetan i produktivan način. Vodite računa o tome da terijeri imaju jak lovni nagon stoga nisu najbolji odabir za kućanstva koja imaju druge ljubimce.

Jack Russell je odličan izbor za sve aktivne žene kojima bi više odgovarala manja pasmina. Velika prednost je što su ovi psi odlični zaštitari te će vas zasigurno obavijestiti o tome približava li se netko vašoj kući ili stanu.

Australski ovčar

Australski ovčar ima zavaravajuće ime te su ovi psi zapravo nastali u Sjedinjenim Američkim Državama. Uzgajani su s ciljem da budu najbolji mogući radni psi te pomažu američkim farmerima sa uzgojem ovaca. Kao i ostale ovčarske pasmine, Australci su izuzetno energični i inteligentni.

Ovi psi su u srodstvu s border collijem stoga neka vas ne iznenadi njihova zavidna razina inteligencije. Velika prednost ove pasmine je što je izuzetno ljupka te puna ljubavi prema svojim vlasnicima. Pored toga, imaju apsolutno prekrasnu dlaku.


Pročitajte više: Jeste li znali da psi mogu nanjušiti korona virus?


Bernski planinski pas

Bernski planinski pas je kombinacija inteligencije i gracioznosti. Većinu vremena ovi su psi mirni i staloženi, no kada treba ići na trčanje ili planinarenje, Bernski planinski čini idealnog partnera.

Ovo su relativno veliki psi stoga bi im odgovarao život u kućama koje imaju dvorište, no mogu živjeti bez problema i u stanu jer su izuzetno prilagodljivi. Već dugi niz godina ovi psi spadaju među najpopularnije obiteljske ljubimce.

Pudla

Pudle su već dugi niz godina u top 10 najpopularnijih svjetskih pasmina radi svoje inteligencije i dobrog karaktera. Veoma su aktivni i rado će s vama krenuti u svaku pustolovinu za koju se odlučite. Dolaze u tri veličine – Toy, Medium i Standard s time da je Standard najveća a Toy najmanja. Sve tri veličine su aktivne i čine odlične kućne ljubimce.

Velika prednost ove pasmine je ta što se gotovo i ne linjaju, Dlaka koja im i otpadne ostaje u njihovim kovrčama dok ne okupate i početkate svog psa. Također su odlični ljubimci za sve koji pate od alergija na pseću dlaku.

Sve informacije o svim priznatim pasminama svijeta kao i mogućnosti kupovine ili udomljavanja možete pronaći na World Dog Finder stranici posvećenoj psima. 

Foto: Pexels/cottonbro

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

aplikacija za računovodstvo

Digitalizacijom računovodstva iz EU sredstava do ureda bez papira i uštedu...

UHY in Croatia okuplja vrhunske stručnjake iz područja revizije, poreznog savjetovanja, EU fondova i računovodstva. Dovoljno je bio jedno inspirativno druženje...
- Advertisment -