5 savjeta za bolju organizaciju uredskog stola

Radni stol za kojim mnogi od nas provode najviše vremena u danu. Baš zbog toga, radni stolovi znaju biti odlagališta za različite stvari – šalice kave, bočice s vodom, račune, novčanik, ključeve, šminku, reklamne materijale i sve ostalo čemu tamo zapravo nije mjesto. Što je površina vašeg radnog stola urednija, to ćete biti fokusiraniji i produktivniji, zato što prije počnite s njegovom organizacijom. U nastavku je nekoliko naših savjeta.

Na stolu držite samo stvari koje koristite

Neka na stolu i u vašem vidnom polju budu samo one stvari koje koristite. To su vjerojatno laptop, planer, mobitel i olovke. Ostalo, poput hrane ili novina, spremite u torbu ili ladicu. Također, popijenu šalicu kave odložite u kuhinju.

Ništa što vas dočeka ispod brisača na automobilu ili u sandučiću ne donosite u ured. Odložit ćete reklamne materijale na stol, nećete ih ni pogledati, ali ćete ih još mjesecima premještati s jedne strane na drugu. To vam stvara samo nepotrebne hrpe papira u radnom prostoru koji bi trebao biti čist i uredan.

Radni stol nije mjesto za ručak

Nemojte jesti za radnim stolom i ne provodite vašu pauzu za ručak u istom položaju i na istom mjesto na kojem se do maloprije radili. Odmaknite se od računala, prošetajte na svježem zraku ili otiđite do uredske kantine. Izbjeći ćete dodatan nered, mrvice, omote i mrlje na stolu.

S vremena na vrijeme organizirajte ladice

Barem jednom mjesečno izvadite sve iz ladica i vratite samo ono što vam je još uvijek potrebno i važno. Napravite mjesta za nove stvari, umjesto da samo odlažete jedno na drugo sve dok u ladicama ima prostora i za zadnji komadić papira. Napravite različite pretince u ladicama i odredite što stoji u kojoj, kako biste odmah mogli pronaći sve što tražite.

Zamijenite post –it naljepnice dobrim planerom

Post – it naljepnice postavljene posvuda po računalu i stolu svima stvaraju dodatnu zbrku, umjesto da nas podsjete na važne događaje, sastanke i brojeve telefona. Iako se isprva čine kao dobra ideja, probajte jednostavno između 20 post – it naljepnica pronaći baš onu e-mail adresu ili broj mobitela koji tražite. Radije se odlučite za dobar i pregledan planer koji će sadržavati sve važne informacije, a ujedno neće praviti nered za radnim stolom.

organizacija uredaRedovno čistite radnu plohu

Očistite radnu plohu na kraju svakog radnog dana, kako bi vas vaše mjesto idućeg jutra dočekalo čisto i spremno. Pokupite sve papire, bacite ono što vam više ne treba, pospremite olovke na mjesto. Ne započinjite novi radni dan starim neredom za radnim stolom. Na taj način ćete uvijek imati uredno okruženje i neće trebati raditi generalna pospremanja koja su uglavnom dugotrajna i zamorna.

Foto: Freepik.com/Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

frizure za vjenčanja

Frizure za vjenčanja koje su trendi u ovoj sezoni, pogledajte što...

Sezona je vjenčanja i većina mladenki ovih dana traži inspiraciju za nezaboravan styling frizure koji će ispuniti sva njezina očekivanja i...
- Advertisment -