5 stvari koje žene na vodećim pozicijama trebaju prestati raditi

Žene na vodećim pozicijama susreću se s mnogim izazovima u karijeri. I bez obzira na njihove uspješne karijere, često su pod stresom što mogu i same nesvjesno izazvati svojim ponašanjem.

5 stvari koje trebate prestati raditi

Trenerica Tara Jaye Frank savjetuje da se zapitate koja to ponašanja umanjuju vaše uspjehe, jednako tako da razmislite što biste trebale početi raditi, što možete nastaviti raditi, a donosi vam i 5 savjeta koje svakako trebate prestati raditi.

1. Nemojte umanjivati svoje kvalitete, kako bi se drugi mogli osjećati većima pokraj vas

Postoje ljudi koji se osjećaju ugodnije kada mogu vladati nad osobom koja šuti i koja se čini manja od njega. Međutim, nitko se ne smije ograničavati, kako bi se netko drugi osjećao važnijim. Nikome ne možete pomoći ako umanjujete svoje kvalitete. Umjesto toga, pomognite im dijeleći svoje ideje, talente, energiju i podršku.

2. Prestanite se ispričavati zbog drugačijeg mišljenja

„Ako smo nas dvoje potpuno isti, jedan od nas je suvišan“, glasi izreka koja govori da se ne trebate uvijek slagati s ostalima. Različitim pogledima na situaciju, problemi se mogu lakše riješiti. Stoga umjesto ispričavanja zbog drugačijeg mišljenja, dijelite svoju jedinstvenu perspektivu jer ona može pomoći vašem timu da donese bolje odluke.

3. Nemojte pretpostavljati da ne možete imati obitelj i karijeru

Neudane žene i one koje nemaju djecu češće se brinu oko toga. Upravo zbog toga što misle da ne mogu balansirati obitelj i karijeru, često neće ni pokušati. Žene koje uspijevaju uskladiti privatni i poslovni život, priznaju da je s vremena na vrijeme teško i da ponekad moraju donositi teške odluke.

Nemojte poricati ukoliko to želite, jer uspjet ćete. U tome bi vas trebali svi podržati, pa i poslodavci. Ako vas ne podržavaju, razmislite o ovom: „Ukoliko tvrtka ne radi za vas, ne biste trebali ni vi za nju“.

4. Nemojte ugrožavati svoje zdravlje zbog posla

Zdravlje je najveći dar, jer ukoliko niste zdravi, sav uspjeh i svi poslovi postaju nevažni. Stoga vodite brigu o sebi. Uzmite  jedan dan za sebe, isplanirajte si vikend, sakrijte se na nekoliko sati u svoju sobu. Ukoliko živite s drugim ljudima, zamolite ih za malo privatnosti.

5. Nemojte miješati ono što radite s onim tko ste

Važno je znati tko ste, koja su vaša vjerovanja, vrijednosti, vještine… I to uskladiti s onim što radite. Ukoliko postoji sklad između tih dviju stvari, zadovoljstvo na poslu raste. Međutim, kada se međusobno nadopunjuju, više nisu ista stvar, koju je važno razlikovati.  Žene se još uvijek bore kako razlikovati posao i osobu koja radi taj posao.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Panelica u tenisicama: Nije poslovni dress code, ali nije ni loše

Jedan od najzanimljivijih događaja za obožavatelje automobilske industrije, svakako je IAA: Internacionalna izožba automobila (njem. Internationale Automobil-Ausstellung). Ove se...