5 stvari na koje morate paziti ako tražite posao u inozemstvu

U zadnje vrijeme je odlazak u inozemstvu zbog posla svakodnevna pojava, no to ne znači da je proces jednostavan i da mu možete pristupiti bezbrižno.

Kod potrage posla u inozemstvu

Prilagodite svoj životopis zemlji u kojoj želite raditi

Format životopisa ovisi o poslovnoj kulturi zemlje, stoga prilagodite svoj životopis kako ne biste bili ‘diskvalificirani’.

Primjerice u Njemačkoj je standard da životopis sadrži fotografiju, dok je popis hobija ‘omražen’. Ako se odlučite za potragu posla u Australiji istaknite u svom životopisu društvenu angažiranost, dok kod Šveđana najbolje ‘prolaze’ životopisi bogati iskustvom u dodatnim poslovima.

Oblikujte svoj profesionalni profil

Društvene mreže sve su više referentna točka za provjeru kandidata stoga nemojte zaboraviti svoj online životopis. Također pripazite na informacije koje dijelite na društvenim mrežama. Poslodavcima je bitno jesu li njihovi kandidati u privatno vrijeme pozitivne osobe i koje su im vrijednosti bitne.

Istražite stranog poslodavca

Budući da je odlazak u inozemstvo svojevrsni put ‘u nepoznato’ svakako dobro istražite željenog poslodavca. Postoje razni forumi gdje možete upoznati ljude koji već imaju iskustvo rada u inozemstvu i gdje možete naći preporuke za regionalne agencije koje posreduju u zapošljavanju. Jedan takav forum možete pronaći ovdje.

Osvježiti svoje znanje stranih jezika

Najčešći uvjet, osim radnog iskustva, je (izvrsno) poznavanje jezika. Posjetite EduCentar i kroz zanimljive testove provjerite ili osvježite svoje znanje.

Prijavljujte se na provjerene oglase

Trenutno je na MojPosao aktivno više od 1000 oglasa za rad u regiji i diljem svijeta. Birajte prepoznate portale za oglašavanje slobodnih radnim mjesta.

Foto: Pixybay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -