Agencija Inspiric nam je otkrila 5 tajni uspjeha na Instagramu!

Instagram je postao puno više od društvene mreže na kojoj objavljujemo slasni doručak, kave s prijateljima ili se hvalimo fotkama s našeg posljednjeg putovanja. To je sada platforma s velikim potencijalom za brendove, posebice za one male i lokalne, koji na njoj mogu efikasno prezentirati svoje proizvode ili usluge i okupiti zajednicu koju povezuju slični interesi. U moru vizualno atraktivnog sadržaja koji se dnevno objavi na ovoj platformi, najveći izazov je privući pozornost korisnika, potaknuti engagement pratitelja, zadržati ih i naposljetku ostvariti konverziju. Da vam olakšamo taj posao, otkrit ćemo vam naše tajne uspješnog nastupa na Instagramu.

Povezano:

Istražite konkurenciju i istaknite svoje posebnosti

Instagram je preplavljen sličnim sadržajem, a njegovim repliciranjem gubi se vrijednost. Najvažnije pravilo jest to da se ne trudite biti kao drugi. Vi i vaš brend ste unikatni kao takvi, a na vama je da na jednostavan i zanimljiv način to prezentirate ostalima. Sve više i više pratitelja cijeni autentičnost i originalnost jer su zasićeni sadržajem koji svakodnevno viđaju na toj društvenoj mreži, što potvrđuje i rast „nano-influencera“ koji su pronašli svoju nichu te stvorili mnogo jače veze sa svojim pratiteljima.

Ponudite vrijednost svojim pratiteljima

Prije smišljanja i planiranja sadržaja, upitajte se kako im vi možete pomoći sa svojom uslugom ili proizvodom? Kakvu vrijednost će dobiti ako zaprate vaš profil? Instagram je odlična platforma za povezivanje s pratiteljima i njihovo aktiviranje (lajkanje, komentiranje). Iskoristite sve prednosti koje on nudi, posebice kroz dostupne funkcije putem Storyja i IGTV-a te pokažite kako funkcionira vaš proizvod, što će sve naučiti osobe koje se prijave na vašu edukaciju ili povežite svoj brend s lifestyle-om kojemu on pripada (npr. zdrav način života). Mogućnosti je pregršt!

Pronađite ravnotežu između prodajnog i ostalog sadržaja

Imati veliki broj like-ova i komentara je super, ali hoće li vam to zaista donijeti profit? Svoj uspjeh nikako ne biste smjeli mjeriti isključivo prema broju pratitelja ili engagementu na objavama, već bi se on trebao prenijeti i na offline svijet kroz konverzije. Stoga, ako i objavite sadržaj koji ima prodajnu funkciju i on ne potakne engagement, nemojte se brinuti, normalno je da pratitelji ne reagiraju jednako na „reklame“ kao npr. na memove ili citate.

Testirajte, testirajte, testirajte

Ne postoji jedna formula koja će svima donijeti iste odlične rezultate. Vi morate pronaći svoju, a jedino ćete to uspjeti testiranjem i mjerenjem rezultata. Možete testirati je li vam bolje prolaze fotografije ili videi, dugački ili kratki opisi, zabavni i edukativni sadržaj, itd. Instagram analitika krije puno korisnih informacija koje svakako preporučujemo da istražite.

Budite aktualni, zabavni i opušteni

Pokažite svojim pratiteljima da ste uključeni u zbivanja u okolini i da pratite trendove. Kao i u svemu, morate biti u toku s novitetima kako biste ostali zanimljivi i relevantni. Informirajte se o novim funkcijama koje Instagram često uvodi, o popularnim izazovima i odgovorite na njih kroz svoj brend. Storyji, IGTV i videi su trenutno iznimno popularni, pa se svakako uhvatite kamere i ispričajte svoju priču. Snimanju videa pristupite opušteno i pokušajte biti što pristupačniji.

Ne zaboravite, uspjeh se ne događa preko noći. Budite uporni i konzistentni i sigurno ćete primijetiti veliki napredak!

Autor: agencija Inspiric

Foto: Unsplash, LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -