7 aplikacija koje najviše troše bateriju vašeg mobitela

Kada je u pitanju ušteda baterije na Androidu, svi posežemo za dobro poznatim trikovima poput smanjivanja svjetline zaslona, isključivanja interneta ili uključivanja načina rada za uštedu baterije. Međutim, ponekad zaboravimo da su neke od aplikacija na našim mobitelima ogromni potrošači.

Uglavnom je riječ o aplikacijama za dopisivanje i aplikacijama društvenih mreža, piše portal Droid.hr.

Ove aplikacije troše najviše baterije na mobitelu:

Snapchat

Snapchatanje je možda odličan način za ubijanje vremena, ali Snapchat Android aplikacija ne samo da troši puno radne memorije, nego usput i “jede” bateriju. Štoviše, ako niste pažljivi, ova aplikacija će  potrošiti i dobar dio mobilnog prometa pa ako imate ograničenu količinu GB na raspolaganju, budite oprezni. Upravo iz toga razloga savjetujemo da se spojite na WiFi kad god možete.

Netflix

Dolaskom Netflixa u Hrvatsku brojni korisnici konačno su mogli instalirati istoimenu aplikaciju na svoj Android uređaj i uživati u stotinama naslova. Međutim, logično je za očekivati da će aplikacija koja konstantno zahtjeva internet vezu i uključen zaslon trošiti puno baterije.

Outlook i Gmail

Ako imate uključenu sinkronizaciju ili jednostavno često pregledavate mailove, Outlook i ostale slične aplikacije pobrinut će se da vam dobrano iscrpe bateriju. Svi koji ne koriste mail toliko često sinkronizaciju mogu isključiti u postavkama uređaja i na taj način uštedjeti nešto baterije.

Facebook i Messenger

Facebook aplikacija je na gotovo svim sličnim listama ostalih portala i to s dobrim razlogom. Ne samo da troši bateriju zbog sinkronizacije koja se izvodi u pozadini dok ne koristite mobitel, aplikacija zahtjeva puno radne memorije pa se ponekad može činiti da usporava mobitel, posebno ako imate uređaj s manje RAM-a. U kombinaciji s Messengerom stvari postaju još i gore.

Instagram

Instagram se našao i na listi aplikacija koje troše najviše resursa, stoga je uz Facebook riječ o aplikaciji s najgorom ocjenom. Najveći problem kod ove aplikacije je svakako njezina popularnost pa se, uz Facebook, nalazi na gotovo svakom mobitelu. U kombinaciji, te dvije aplikacije mogu narušiti performanse i autonomiju uređaja.

WhatsApp

Još jedan vrlo popularan servis za dopisivanje, a većina nas koristi ga na dnevnoj bazi. WhatsApp je “sahranio” brojne popularne servise za dopisivanje, dok ga operateri krive za pad profita na SMS porukama.

Google Maps

Kao i Netflix, Google Maps zahtjeva konstantno upaljen ekran i pristup internetu. Najzanimljivije od svega je da se Google Maps pokreću same, u pozadini, prilikom paljenja mobitela. Preporučujemo da koristite “offline” značajke jer ćete tako smanjiti potrošnju mobilnog interneta.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

učenje novih vještina

Učenje nove vještine lakše je uz Googleovo pravilo 20%

Planeri, kalendari, samoljepljivi papirići s popisanim obvezama... Nekad nam se čini da bez njih ne bismo znali „tko nam glavu nosi“....
- Advertisment -