7 načina kako pobijediti popodnevni umor

Vrlo često nas nakon pauze za ručak uhvati umor te bismo najradije „malo prilegli“. Čak je i znanstveno dokazano kako je kratko spavanje do 30 minuta najefikasnije za obnovu energije.

Iako su grčki dizajneri našli rješenje za to i osmislili radni stol ispod kojeg možete „napuniti baterije“, no rijetko tko si to može i priuštiti na poslu.

Kako pobijediti popodnevni umor?

Umjesto toga, posežemo za kavom, i ostalim napitcima koji u sebi sadrže kofein kako bi mogli nastaviti raditi. No, postoje i zdraviji načini kako možete pobijediti umor, a donosi ih portal Levo.

1. Razmišljajte brzo

Kada vam ponestane energije, brzo razmišljanje na brainstormingu može vam podići energiju, raspoloženje pa i kreativnost.

2. Udahnite

Bočica pravilno odabranog esencijalnog ulja u uredu može pomoći da se bolje fokusirate na posao. Za bolje raspoloženje savjetuje se eterično ulje limuna, koje možete koristiti i kad osjetite napetost, umor ili kad vam padne koncentracija.

3. Sjedite uspravno

Dugotrajno sjedenje loše je za vaše zdravlje, a najveću štetu radi leđima. Osim toga, sprječava i duboko disanje, zbog čega imate manje energije. Na poslu provodimo dovoljno vremena i zato ne smijemo zanemariti način na koji sjedimo. Pravilnim sjedenjem povećat ćete razinu energije, raspoloženje, ali i podići samopoštovanje.

4. Pijte dovoljno tekućine

Pijte dovoljno tekućine i kad ne osjećate žeđ jer to što vi ne osjećate, ne znači da vaše tijelo ne trpi posljedice. Preporučuje se najmanje 2 litre vode na dan jer zbog blage dehidracije smanjuje se energija, što izaziva umor.

5. Uzmite žvakaću gumu

Istraživanja pokazuju da žvakaća guma smanjuje napetost, povećava protok krvi u mozak i budnost za 10 posto. No, nemojte ih koristiti u situacijama kad nije pristojno žvakanje i nikako nemojte praviti balone.

6. Izađite nakratko

Za vrijeme pauze izađite nakratko, prošetajte po obližnjem parku jer to će vam dati dodatnu energiju.

7. Ljenčarite

Pogledajte neki smiješni video ili nešto što će vas nasmijati jer prema istraživanju upravo smijeh povećava protok krvi kroz tijelo i oslobađa endorfine, zbog čega se osjećati budnijim i opreznijim.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -