7 tipova prijateljica koje svaka žena mora imati u svom životu

Koliko prijateljica imate? Ne poznanica s kojima se ponekad čujete ili povremeno sretnete na ulici pa izmijenite koju riječ, nego baš prijateljica. Osoba s kojima možete razgovarati, s kojima se družite, pijete kave, vikendima izlazite. To su one prve osobe kojih se sjetite kada u užurbanom danu pomislite kako ih već dugo niste vidjeli.

Gotovo je nemoguće pronaći jednu osobu, odnosno imati jednog prijatelja s kojim ćete moći popričati baš o svakoj temi koja vas zanima. Zato su nam potrebni različiti prijatelji.

Potrebni su nam različiti tipovi prijateljica

I vi vjerojatno imate više prijateljica. Jedna vam možda savršeno odgovara ako idete u šoping, druga ako želite razgovarati o najnovijoj epizodi serije Igra prijestolja, treća ako želite porazgovarati o problemima na poslu, a četvrta ako vas zanima nečije iskreno mišljenje – o bilo čemu.

Da, potrebi su nam različiti prijatelji, odnosno prijatelji različitih osobnosti, a mi vam donosimo 7 tipova prijateljica koje bi svaka žena trebala imati, a možda ćete u barem jednom tipu prepoznati i same sebe.

1. Iskrena

Da, to je ona prijateljica koja nema „dlake na jeziku“. Stvarno vas zanima kako vam stoji ta nova haljina ili vas zanima kakav je njezin dojam o vašem novom dečku? Ako niste sigurni želite li iskreni odgovor, nemojte je pitati. Ona će vam uvijek reći što misli i kako stvari stoje bez ikakvog ustručavanja ili „filtera“, tako da joj taktičnost nije jača strana. Ali, vjerojatno je zato i volite. Jer koliko god voljeli uljepšavati svijet oko sebe, ponekad moramo biti prizemljeni i realni, a ovaj tip prijateljice je upravo takav.

2. Duhovna

To je onaj tip prijateljice koji smisao svega nalazi u filozofiji i traženju dubljeg značenja stvari ili jednostavno u vjeri. Kada su vam problemi u životu toliko veliki da niste sigurni kako ćete dalje, nju prvo zovete jer će vam ona prva pružiti podršku i potporu i pokazati da nije sve tako sivo. Ali ćete je zvati i kada se zaželite dubokoumnih razgovora ili razgovora o traženju smisla života.

3. Odvažna

Prijateljica koja radi sve stvari koje biste vi htjeli, a ne možete (ili se ne usuđujete). Nosi neku “svoju ludu modu” ili neobične frizure, nagovara vas da isprobate nova egzotična jela ili da odete na bungee jumping. Naravno, vi na većinu toga kažete ne, ali volite slušati o njezinima odvažnim pokušajima i novim doživljajima. Ali, ponekad vas uspije nagovoriti da isprobate nešto novo. I upravo je zato volite. Ovakav tip prijateljice je dobro imati jer vas tjera da izađete iz svoje komforne zone i uvidite da na svijetu postoji još toliko stvari koje možete napraviti te potiče avanturistički duh u vama samima.

4. Šmokljanica

Vjerojatno s vremena na vrijeme dobivate poruke u inbox s poveznicama na različita istraživanja ili nove tehnološke gadgete koji su tek izašli na tržište. Onda imate posla s prijateljicom štrebericom ili popularno zvanom šmokljanicom. Pritom ne mislimo na šmokljane kao iz onog starog filma iz 80-ih „Osveta šmokljana“. Ne, ova vam prijateljica na kavi uvijek počne citirati različite članke ili istraživanja koja je pročitala ili vam počne objašnjavati koja je točno razlika između predzadnje i zadnje linije Samsung Galaxyja. I upravo je volite jer potiče šmokljanicu u vama da ugleda svijetlo dana.

5. Komičarka

Možda vi nemate previše smisla za humor, ali zato trebate prijateljicu koja će vas moći nasmijati, mogli bismo reći, i na sprovodu. Ona je uvijek vrckasta, ima neobičan, pomalo sarkastičan smisao za humor, a „fore“ su joj za „umrijeti od smijeha“. Ovakav tip prijateljice svatko mora imati. No, nemojte misliti da samo zato što je većinu vremena „neozbiljna“ da s njom ne možete razgovarati. Štoviše, ovakav tip ljudi dosta često dobro percipira svijet oko sebe i dok zbija šale vidi što se događa oko njih.

6. Pouzdana

Ona je uvijek tu za vas. Da je nazovete u tri sata ujutro da dođe po vas jer vam je pukla guma na cesti i ne znate kako je zamijeniti, trebat će joj jedva 5 minuta samo da se spremi. Kada vam bilo što zatreba, ona je uvijek tu. Mogli bi reći da vam je oslonac i potpora i vjerojatno puno puta ne znate što bi da nje nema. Čak joj ni ne morate zahvaljivati na svemu što je napravila za vas (iako bi bilo lijepo). Ona je jednostavno takva – njena životna misija je pomoći drugima.

7. Mudra

Ova prijateljica zna sve životne izreke od svih mogućih filozofa i mislioca koji su ikada bili rođeni. Šalu na stranu, ovaj tip prijateljice svoju mudrost ne crpi samo iz knjižice starih latinskih izreka, već iz svog i tuđeg životnog iskustva. K tome je skromna. Ne hvali se, niti se ne žali, kako je prošla „sito i rešeto“ i svejedno je još tu, nego vam samo želi pomoći kako biste u nedoumici donijeli pravu odluku. Uvijek će odvagnuti svako rješenje problema i reći koje su vam opcije, ali konačna odluka je ipak na vama.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -