Adria Hotel Forum 11.-13.veljače hotel Westin

Adria Hotel Forum je stručna konferencija na temu „Investicije i inovacije u hotelskoj industriji“ koja će se održati 11.-13.veljače 2014.godine u hotelu Westin u Zagrebu.

Adria Hotel Forum: Investicije i inovacije u hotelskoj industriji

Tokom tri dana Foruma, održati će se niz edukacija i panela na kojima će sudjelovati preko 50 panelista iz Hrvatske I svijeta, a održati će se I otvoreni intervju s ministrom turizma Darkom Lorencinom.

Tokom nultog dana biti će organizirane edukacije na temu EU fondova organizirane od strane tvrtke Eufondia iz Slovenija koja je uspješno realizirana preko 400 projekata iz turizma putem EU sredstava, kao I edukacija jednog od najpoznatijih svjetskih fakulteta za hotelski menadžment Glion Institute of Higher Education na temu inovacija u tehnologijama I primjeni istih u hotelskoj industriji.

ADRIA HOTEL FORUM je mjesto na kojem se susreću vodeći hotelski lanci, hotelijeri, lokalna samouprava, državna tijela i stručnjaci iz područja investicija u hotelsku industriju sa ciljem razmjene održivih ideja i projekata koje unapređuju razvoj zajednice.

Adria Hotel forum

Prvi dan Foruma svi paneli će biti uspjereni na investicije I na promjene koje su se dogodile u Hrvatskoj od ulaska u EU odnosno na iste koje se trebaju dogoditi kako bi turizam u Hrvatskoj nastavio svoj razvoj I razvio dodatan interes za inozemne investicije. Drugi dan Forum će biti usmjeren na inovacije gdje će neki od predstavljenih panelista biti direktor Rudding Park Hotel Golf & Spa iz Harrogate u Velikoj Britaniji koji je u 2013.godini proglašen kao jedan od pet najboljih hotela po Trip Advisoru; Robert McCann korporativni direktor za ekološku održivost InterContinental Hotel Group kao I Carlo Fontana, direktor Hotel Lugano Dante iz Švicarske koji je razvio hotelsku aplikaciju putem koje gosti hotela mogu peersonalizirati uslugu do najsitnijih detalja.

Partneri ovogodišnje Foruma su Udruženje poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Horwath HTL Zagreb, Glion Institute of Higher Education i CEU Business School.

Pokrovitelji Adria Hotel Foruma u 2014.godini su: Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, Ministarstvo gospodarstva in tehenologije Slovenije, Grad Zagreb i Istarska županija.

Generalni sponzor Foruma je T-HT.

Ovaj put organiziran je i regionalni studentski natječaj ASIC /Adria Student Innovation Contest na temu Inovativni modeli/ projekti/ proizvodi koji će potaknuti produženje turističke sezone u Hrvatskoj.

Program Adria Hotel Forum

Program AHF 2014 je kako slijedi:

Utorak, 11.veljače 2014; Dan 0

13.00 EU Nova financijska perspektiva Europske Unije 2014.-2020 i prilike za hrvatsko gospodarstvo, Miha Jazbinšek, Eufondia

13.45 Mogućnosti i modeli financiranja privatne turističke infrastrukture putem strukturnih fondova EU, Miha Jazbinšek, Eufondia

14.30 Mogućnosti i modeli financiranja javne turističke infrastrukture putem strukturnih fondova EU, Miha Jazbinšek, Eufondia

15.15 Mogućnosti i modeli financiranja energetske sanacije turističkih zgrada i na koji način Europa podupire nisko-energetsku gradnju, Miha Jazbinšek, Eufondia

16.00 Blue Sky prezentacija i debata, Dr. Martin Senior, Glion Institute of Higher Education

Ova prezentacija se fokusira na aktualne i nadolazeće tehnologije u suvremenoj hotelijerskoj industriji i postavlja pitanje koliko su akteri u hotelijerskoj industriji spremni biti sudionici ili nosioci promjena.

17.30 ICT hospitality u ponudi Hrvatskog Telekoma – cjelovito rješenje na jednome mjestu

Hrvatski telekom kao vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj ima infrastrukturu, modele financiranja, vlastito znanje i razvijenu mrežu partnera uz pomoć kojih nudi cjelokupni portfelj ICT standardnih i nestandard usluga iz područja hotelske industrije i njihovu integraciju s renomiranim domaćim i svjetski poznatim hotelskim sustavima (PMS).

Adria Hotel forum

Srijeda, 12.veljače 2014; Dan 1- INVESTICIJE

8.00 Registracija

9.00 Otvaranje Foruma

9.30 Panel diskusija: HRVATSKA JE ČLANICA EUROPSKE UNIJE, JE LI ČLANICA I EUROPSKOG TRŽIŠTA?

• Meri Matešić, Hrvatska turistička zajednica

• Arlett Oehmichen, HVS London

• Kristian Šustar, UPUHH

• Neil Evans, TUI Hotels & Resorts

• Yusaf Akbar, CEU Business School

Moderator: Mislav Togonal

10.45 Pauza za networking

11.00 Panel diskusija: POGLED NA REGIJU IZ PERSPEKTIVE INOZEMNIH INVESTITORA

• Ivan Kusalić, Razvoj Golf

• Ivana Budin Arhanić, Valamar Group

• Damir Novinić, Agencija za investicije i konkurentnost

Moderator: Dominic Burke, Jones Lang La Salle

12.15 Pauza za networking

12.30 Panel diskusija: PRIVATIZACIJA- JESMO LI NAUČILI NEŠTO IZ ISKUSTVA?

• Dr. Miroslav Dragičević, Horwath HTL Zagreb

• Mladen Pejnović, DUUDI

• Pierre Vacher, iO Adria A.G.

• Darko Lorencin, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske

• Zrinka Bokulić, Laguna Novigrad

Moderator: Kristian Šustar, Udruženje poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH)

13.45 Pauza za ručak

15.00 Intervju s ministrom turizma Darkom Lorencinom o planovima i predviđanjima za period 2014-2020

15.30 Pauza za networking

15.45 Panel diskusija: BRAND u odnosu na INDIVIDUALNI HOTEL

• Takuya Aoyama, Hyatt International

• Igor Šehanović, Liburnia Riviera Hoteli

• Ivona Meissner, Best Western

• Jean Tayar, Artimino

Moderator: Ante R. Barić, Vestiga Hospitality Consulting

Prijave na linku

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više