Ako stagnirate na poslu, postavite si ovih 5 pitanja

Svaka žena tijekom poslovne karijere dođe do one faze u kojoj počinje stagnirati. Nekima se to dogodi prije, nekima kasnije, a kada se dogodi, važno je pitati se 5 ključnih pitanja koje donosimo u nastavku. Tada ćete znati trebate li ostati na poslu i dodatno se motivirati određenim metodama ili potražiti novi, stimulativniji posao.

Učim li?

Zapitajte se stječete li na trenutnom poslu nove vještine i pronalazite li nove načine za rješavanje izazova koje vaš posao stavlja pred vas. Postoji li neki seminar, trening ili panel na koji biste trebali otići, a zbog kojeg biste mogli biti produktivniji na poslu?  Ima li mjesta za napredak? Ako je odgovor potvrdan, uložite trud i vrijeme na dodatno usavršavanje te dobivanje novih diploma i certifikata.  Ako je odgovor negativan, vrijeme je da hrabro nastavite novim, izazovnijim putem.

Rastem li?

Uz učenje uglavnom dolazi i rast. Ako novim znanjima možete doći stepenicu više i dobiti promaknuće, znači da se trud isplatio. Ukoliko mislite da je vaša željena pozicija godinama daleko ili shvatite da uopće ne želite poziciju koju su vam namijenili, zahvalite se poslodavcu i krenite u smjeru koji vam više odgovara. Za to, naravno, treba snage jer je najlakše ostati u zoni komfora, pa makar to značilo da ćete svoje dragocjeno vrijeme provesti na radnom mjestu koje ne želite i za koje ste prekvalificirani. Kada učinite prvi korak, vidjet ćete da je on bio i najteži.

poslovni uspjeh

Jesam li cijenjena?

Ovo si pitanje vrlo rijetko postavljamo, a iznimno je važno. Razmislite kako vas doživljavaju unutar okruženja u kojem radite. Slušaju li vas kolege i je li im uopće stalo do vašeg mišljenja? Koliko je vaš glas važan prilikom donošenja nekih važnijih odluka? Je li vaš trud prepoznat i nagrađen? Cijene li vas konkurenti? Smatraju li vas stručnjakom u vašem polju? Nipošto ne pristajte na manje od onoga što zaslužujete. Ako mislite i osjećate da ste na bilo koji način degradirani, vrijeme je da to promijenite.

Dajem li sve od sebe?

Sasvim je normalno da s vremena na vrijeme izgubite polet i strast s kojima ste prvotno obavljali zadatke. No, ako takvo neraspoloženje postane pravilo, a ne iznimka, morate razmisliti zašto ste još uvijek na poslu koji vas ne motivira da dajete baš sve od sebe. Ne zaboravite da polovičan trud daje polovične rezultate i da vas manjak motivacije nikada neće daleko odvesti.

Jesam li sretna?

Ovo je jedno od pitanja koje se uglavnom bojimo postaviti same sebi jer nas plaši da bi odgovor mogao biti negativan. „Ako imam „posao iz snova“, dobru plaću i bolje uvjete od većine žena koje znam, zašto nisam sretna?“, pitanje je koje mnogima prolazi kroz glavu. Ništa nije vrijedno vaše sreće. Ni iznos na računu, niti pozicija koju svi žele, a vi je imate. Ako vas vaš posao ne čini sretnom, slobodnom i ispunjenom, nego sputanom, nesretnom i zbunjenom unatoč svim beneficijama, dobro razmislite želite li da tako i ostane. Možda ne možete napredovati u karijeri upravo zbog onog za što ste mislili da je posao iz snova.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -