Always nastavlja borbu protiv stereotipa i društvenih ograničenja

Koliko ste puta čuli uzrečicu da netko nešto radi „kao djevojčica“? Udaraš „kao djevojčica“, trčiš „kao djevojčica“, ponašaš se „kao djevojčica“… Vrlo se često ovakve primjedbe ne upućuju samo djevojkama, već i dječacima. Kada je „kao djevojčica“ izrečeno u tom kontekstu, očigledno je da je to uvreda. Kompanija P&G već se duže vrijeme bori protiv stereotipa i predrasuda o ženama.

Alwaysova kampanja # LikeAGirl

Prvi video kampanje #LikeAGirl brenda Always pokazao je kako uzrečica “kao djevojčica” djeluje na samopouzdanje djevojaka i kako postojeći stereotipi mijenjaju djevojke prilikom odrastanja. Jasno se može vidjeti razlika u mišljenjima djevojčica i tinejdžerica – dok djevojčice ne prave razliku između ponašanja djevojka i dječaka, kod tinejdžerica se već vidi utjecaj stereotipa.

Iako ovaj drugi video brenda Always pod nazivom #LikeAGirl Unstoppable nije toliko emocionalan kao prvi, postao je viralan u roku 24 sata od kada je postavljen na YouTube. Kao i kod prve reklame, glavni cilj je promijeniti negativne percepcije o tome što znači biti žena.

Pubertet je za djevojčice najosjetljivije doba odrastanja, kada su podložne utjecajima okoline i kritikama koje često narušavaju njihovo samopouzdanje, pa su podložne i ograničenjima koje im društvo nameće. Jedno takvo društveno ograničenje je i da djevojčice ne bi trebale težiti izvrsnosti u sportu.

U ovom videu pitali su djevojčice i mlade žene da li im je itko ikada rekao da nešto ne bi trebale raditi ili se nečim baviti zbog svog spola. Očekivano, njihov odgovor je bio potvrdan. Zatim su im rekli da ta ograničenja s kojima su se susretale napišu na kutiju. Neke od stvari koje su napisale bile su i da djevojčice „ne mogu biti hrabre“ i da „ne mogu biti snažne“.

„Počela sam se suzdržavati i prestala sam isprobavati nove stvari. Ograničilo me je“, rekla je jedan od djevojaka u videu o utjecaju društvenih ograničenja s kojima se suočavala prilikom odrastanja.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

networking doručak o prodaji_

Uz savjete ovih stručnjaka nećete imati probleme u prodaji

Prodaja je ključni element u opstanku svake tvrtke. Ipak, često zadaje muke. Organizacija efikasnog prodajnog procesa malim se poduzetnicima čini kao...