Amal Clooney koristi poznatog muža u dobre svrhe

Prije nego se odvjetnica Amal Alamuddin udala za do tada poznatog neženju, Georgea Clooneyja, njezino je ime bilo poznato samo u odvjetničkim krugovima. No, udajom za jednog od najpoželjnijeg neženju na svijetu, mediji su joj diljem svijeta dali celebrity status.

Ako to može pomoći važnim stvarima, onda je celebrity status dobra stvar

Amal Alamuddin, sada Amal Clooney, 37-godišnja je odvjetnica koja je nakon studija na Sveučilištu Oxford te Pravnog fakulteta u New Yorku izgradila zavidnu karijeru.

Radila je i kao asistentica tužitelja na suđenju Slobodanu Miloševiću, a bila je i savjetnica bivšem glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Koffiju Annanu. Poznata je u međunarodnim krugovima kao vrhunska odvjetnica za ljudska prava, ali i kao žena koja ima „nos“ za teške slučajeve.

Udaja za Georgea Cloonyja pružila joj je celebrity status, za kojeg ona previše ni ne mari, ali zna da joj može pomoći u slučajevima kojima se bavi.

Vjerojatno nitko ne bi čuo, niti bi ikoga bilo briga za jednog Mohameda Nasheeda, prvog demokratski izabranog predsjednika Maldiva, kojeg je današnji režim nepravedno zatvorio pod optužbom za terorizam.

Amal je upravo zahvaljujući svom celebrity statusu privukla pažnju javnosti – ne samo na taj slučaj na kojem trenutačno radi, već i na ostale slučajeve kojima se krše ljudska prava diljem svijeta.

U intervjuu za NBC News rekla je kako je i dalje ista osoba koja se bavi istim poslom kao i prije, ali da taj celebrity status koji joj je udaja donijela ima i neke svoje prednosti, prenosi portal E!

„Mislim da je odlično kada celebrityji odluče iskoristiti svoje vrijeme i energiju i svoj status da privuku pozornost javnosti na takve stvari. Ja se osobno ne vidim kao celebrity jer radim isti posao koji sam radila i prije. Ako se iz nekog razloga tome obraća više pozornosti, onda mislim da je to dobra stvar“, rekla je Amal u intervjuu.

Jedna od takvih celebrityja, koji koriste svoj status u dobre svrhe, je i Angelina Jolie, koja nije izgradila karijeru u pravu, nego u filmovima. S druge strane, kada se danas spomene Angelina Jolie, rijetko ju se povezuje s filmovima, a više s njezinom ulogom velike humanitarke i borkinje za prava žena i djece diljem svijeta.

Amal Clooney je dobila zvjezdani status udajom, ali ga je, htjela to ona ili ne, dobro iskoristila da privuče pozornost javnosti na pitanja od stvarne važnosti – kršenja ljudskih prava. Ako to znači da će njezin celebrity status pomoći da se promijene takve stvari, onda je ona jedna od onih celebrityja koji itekako zaslužuju pažnju.

Foto: Flickr/ Dying Regime

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više