Američka tvrtka GoldieBlox odala počast ženama koje su obilježile ovu godinu

Još jedna nam se godina bliži kraju. Kao i svaku prijašnju, i ovu su godinu obilježili brojni događaji i ljudi. Američka tvrtka GoldieBlox za proizvodnju igračaka za djevojčice, specijalizirana za proizvodnju znanstvenih igračaka, najnoviji je video odlučila posvetiti ženama koje su obilježila ovu, 2015. godinu.

10 žena koje su obilježile godinu

Najnovijim video projektom, naziva „Fast-Forward Girls 2015“, tvrtka GoldieBlox odlučila je poslati snažnu poruku djevojčicama diljem svijeta – da je u svijetu puno snažnih žena koje mogu promijeniti svijet, da djevojčice mogu biti što god požele i da je budućnost u njihovim rukama.

Djevojčice u videu odaju priznanje ženama koje su obilježile ovu godinu. Tako jedna djevojčica obučena u sutkinju i držeći znak na kojem piše #ILookLikeAJustice odaje priznanje Ruth Bader Ginsburg, koja je među mlađim fanovima poznata kao „Notorious RBG“ i koja je ušla u povijest kao jedna od sudaca koji su ozakonili istospolne brakove u SAD-u.

Druga djevojčica „glumi“ Misty Copeland, crnkinju koja je svojim marljivim radom i predanošću ušla u povijest kao prva „obojena“ glavna balerina u Američkom baletnom kazalištu.

Tu je naravno i mlađa verzija Amy Wambach, najbolje nogometašice ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu za žene, koja drži znak na kojem piše #ILookLikeAWorldChampion, i mlađa verzija Hillary Clinton koja još uvijek ima dobre šanse da postane prva predsjednica SAD-a.

Među ženama koje su obilježile ovu godinu našla se i Isis Anchalee, inženjerka koja je na društvenim mrežama započela kampanju #ILookLikeAnEngineer, odnosno borbu protiv stereotipa o tome kako bi inženjerke trebale izgledati.

Za cjelokupni dojam u pozadini videa svira pjesma „Worth It“ grupe Fifth Harmony, dok djevojčice u videu plešu i pokazuju svijetu su te žene i one same vrijedne pažnje.

„Slavimo današnje uzore i generaciju djevojčica koje su te žene uspjele inspirirati. Ovih deset žena u svijetu politike, zabave, sporta i STEM područja su vođe kakvi jednog dana svi želimo postati, koje su pokazale da je zaista sve moguće“, poručili su iz tvrtke GoldieBlox na svom blogu.

Ova kampanja samo je jedna od inspirativnih kampanja tvrtke GoldieBlox. I prošle je godine, u predbožićno doba, tvrtka napravila reklamu kojom je pokazala da djevojčice mogu biti puno više od običnih princeza, da mogu izaći iz okvira koje im društvo određuje i da mogu postati što god one žele biti.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više