Start-up Cloudonia donosi inovacije u maloprodaji

Optimizacija je buzzword u IT svijetu, ali jedan od onih koji neće tako brzo nestati jer je povećanje produktivnosti jedna od glavnih preokupacija ukoliko se stremi prema transformaciji tržišne konkurentnosti.

Napredne informatičke tehnologije danas predvode preobrazbe poslovanja. Posebice bitan aspekt je razvoj B2B aplikacija na raznim tehnologijama, razumijevanje i iskustvo migracije s jedne na drugu tehnologiju te, naravno, povezivanje raznorodnih sustava i tehnologija u jedinstveno rješenje.

Povećana efikasnost i konkurentnost

Cloudonia je samorazumljivi naziv novog start-upa koji se specijalizira za cloud rješenja na čelu s iskusnim timom na čelu s direktoricom Josipom Jurić, koji već 30 godina unaprjeđuje poslovna i tehnološka rješenja za poslovne subjekte u Hrvatskoj te kao takav osigurava kralježnicu stručnosti, iskustva i uspješnog projektiranja i isporuke infrastrukture za brojne tvrtke. Upravo to dugogodišnje iskustvo suradnika kao partnera svojim klijentima omogućilo je detaljan uvid u potrebe poslovanja raznih industrija te razvijanje specifične personalizacije pristupa.

Cloudonia započinje vlastitu tržišnu utrku sa specijaliziranom Supply Chain aplikacijom u razvojnom ciklusu – MADIBU ANALYTICOM. Finalizirana aplikacija koja analizira i omogućuje izvještaje o prodaji za sve uključene u proces – proizvođače, distributere i kupce, očekuje se u proljeće 2019. godine.

Aplikacija je primarno namijenjena proizvodnim tvrtkama čiji se proizvodi prodaju u maloprodaji i kanalu HoReCa, dakle proizvodnji hrane i pića, odnosno robi široke potrošnje. Detaljni podaci o prodanim proizvodima su od izuzetne važnosti, ali dosad nije postojalo rješenje koje bi eliminiralo problem nestandardiziranih softverskih rješenja i nestandardiziranih označavanja artikala u različitim poduzećima te je zbog toga patila razmjena relevantnih podataka.

Razvijeno rješenje klijentima će poboljšati planiranje i proizvodnju, a ujedno i cilja na značajan utjecaj na efikasnost. Shodno tomu utjecat će i na konkurentnost tvrtke koja će raspolagati podacima i uvidima koji su sposobni promijeniti nabavnu strategiju.

Umjetna inteligencija u poslovanju

Nedostatak optimizacije nikako nije samo boljka nabavnog lanca, a aplikacije za AI i Big Datu su trenutno, a pogotovo u skoroj budućnosti, izniman alat za poticanje promjena u stagnacijskim poslovnim procesima. Zato će upravo AI i Big Data aplikacije za međunarodno tržište biti temelj poslovanja Cloudonije.

Prema istraživanju tvrtke PwC (Sizing the Prize report) o učincima umjetne inteligencije na poslovanja, predviđa se da će AI 2030. godine doprinijeti globalnom gospodarstvu s 15,7 bilijuna američkih dolara, što je više od sadašnje objedinjene proizvodnje Kine i Indije.

Još zanimljivija stavka je da se više od polovice te AI gospodarske dobiti očekuje na projektima vezanim za poboljšanja na području produktivnosti rada. Računica u samo desetak godina je jasna, ali kao i u svakom slučaju adoptiranja novih tehnologija – ključni su stručni posrednici koji razumiju kako pravilno interpretirati, personalizirati i migrirati na novi sustav. Cloudonia d.o.o. je odlučna biti taj most za tvrtke koje žele dugoročnu relevantnost.

Za više informacija o Cloudoniji ili MADIBU aplikaciji, javite se na [email protected]

Foto: Cloudonia

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više