Digitalizacijom računovodstva do ureda bez papira i uštede vremena

UHY in Croatia okuplja vrhunske stručnjake iz područja revizije, poreznog savjetovanja, EU fondova i računovodstva. Dovoljno je bio jedno inspirativno druženje ove ekipe UHY stručnjaka i rodila se ideja za novi IKT projekt. Kreirana je aplikacija za on-line računovodstvo.

Aplikacija za računovodstvo

“UHY klijent Cloud accounting”– aplikaciju za online dostavu računa i pregled poslovanja gdje je UHY HB EKONOM za svoje klijente, korisnike računovodstvenih usluga, kreirao aplikaciju za online slanje računa i pregled poslovanja, kojom poduzetnici pristupaju svim računovodstvenim podacima svoje firme s bilo kojeg uređaja i u bilo kojem trenutku. Službeni NAZIV PROJEKTA je „Cloud accounting – računovodstvo budućnosti“

Helena Budiša, direktorica i glavna partnerica u UHY HB EKONOM izjavljuje kako UHY klijent Cloud accounting aplikaciju već koristi tridesetak UHY klijenata, čiji su zaposlenici oduševljeni što im “poslovanje u oblaku”omogućava da jednim klikom dostave račune u računovodstvo, ali i imaju dnevni pregled poslovanja (stanje novca, kupaca/dobavljača, pregled prihoda i rashoda, obveza po PDV-u…).

Svi klijenti novom aplikacijom se mogu udaljeno spojiti na softver u obliku web aplikacije preko koje mogu učitati slikani i/ili skenirani dokumenti, automatski raspodijeliti prema vrsti dokumenta (naznake za mape) i na taj način se izravno povezati s našim računovodstvenim, bez potrebe za fizičkim donošenjem papirnatih dokumenata. Uvođenje nove aplikacije omogućiti će veću produktivnost zaposlenika, anulirati mogućnost nastajanja grešaka u prikupljanju dokumentacije te će svi dokumenti biti provjerljivi i pretraživi prema nastanku i vrsti u e-Registratoru.

Time se snižavaju i eliminiraju zahtjevi za čuvanjem registratora sa fizičkim dokumentima i unaprjeđuje se sigurnost sve imovine, posebice osjetljivih poslovnih podataka.


Pročitajte više: Helena Budiša u 22 godine izgradila jedno od najuglednijih poduzeća u Hrvatskoj na području revizije, računovodstva, poreznog i poslovnog savjetovanja


Kako je uopće došlo do ideje za projekt „Cloud accounting – računovodstvo budućnosti“?

Računovodstvo u oblaku je jednostavno budućnost o kojoj smo počeli misliti već prije dvije godine. Kako kao i svi knjigovodstveni uredi nismo imali dovoljno sredstava za razvijanje svog softvera, koristili smo ono što smo imali na tržištu. Nakon objave EU natječaja za Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2, naša ekipa iz UHY Savjetovanje, naše sestrinske firme napravila je EU projekt za nas. Projektom smo dobili sredstva iz EU fondova za izradu cjelovitog rješenja za on-line dostavu dokumentacije u računovodstvo, formiranje e-registratora, te korištenje podataka iz računovodstva 24/7 za sve klijente koji tako dostavljaju dokumente. Aplikacija se nadogradila na postojeći računovodstveni softwer i njome je omogućeno klijentima pristup podacima i izvještajima, te dokumentima u e-Registratorima on line 24/7.

aplikacija za računovodstvo
Aplikacija za računovodstvo

Kome je aplikacija namijenjena?

UHY sadašnjim i budućim klijentima koji koriste naše računovodstvene usluge, koji žele u svakom trenutku imati pregled i stanje poslovanja, umjesto da sate i sate troše na skupljanje i dostavu papirnatih računa u računovodstvo i na čekanje izvještaja od svog računovođe.

Dodatne prednosti aplikacije za UHY klijente su što nema troškova instalacije, održavanja niti nadogradnje, mogu slati račune čak i preko mobilne aplikacije, a za sve što im treba u računovodstvu dovoljan je samo jedan klik. Ukratko, svima onima koji žele uštedjeti vrijeme i novac.

Što UHY klijenti mogu dostaviti putem aplikacije?

Aplikacija se sastoji od 4 usluge:

 • Dostava dokumenata (ulazni i izlazni računi te ostali primarni dokumenti u formatima pdf, xml, slikani, e-dokumenti, u .txt zapisu, kompezacije, ugovori i sl. )
 • Dostavljeni dokumenti (arhiva i status dokumenata)
 • Izvještaji (Novčana sredstva / PDV porezna obveza / Prihodi i rashodi / Kupci izvještaji / Dobavljači izvještaji )
 • PDF zbirni izvještaji (Bilanca kupci/dobavljači / Bruto bilanca / Otvorene/zatvorene stavke )

Jesu li podaci i izvještaji sigurni u oblaku?

Naravno. Aplikacija i podaci su sigurno spremljeni na udaljenom serveru kojem UHY klijenti pristupaju preko internet preglednika (Chrome, Mozilla..), a za prijenos podataka putem interneta (od servera do korisnika) koriste se metode kriptiranja, kako bi podaci bili neuporabljivi za zlonamjerne osobe.

UHY klijenti i UHY računovođe mogu istovremeno pristupati i raditi s istim podacima gdje god se nalaze, a ohrabrujuće je i to što se podaci automatski spremaju, što znači da su sigurni čak i u slučaju da se neko računalo pokvari. Nema više onog famoznog “nisam sejvao”.


Pročitajte više: Što donose nove porezne promjene u 2021. godini?


Trebaju li korisnici instalirati aplikaciju na kompjutor i kako je koristiti?

Klijenti ne trebaju ništa instalirati na svoje računalo, zato što se aplikacija nalazi na udaljenom serveru u tzv. oblaku. Svaki put kada se korisnik prijavi, ulazi u posljednju verziju programa, što znači da su svi podaci up-to-date (ažurirani).

Prijava je jednostavna. S bilo kojeg uređaja klijent dolazi na naše stranice i na LOGIN se otvara aplikacija UHY klijent Cloud accounting.

Je li moguće koristiti aplikaciju i na mobitelu?

Naravno. Prijava u sustav je slična kao i na desktop verziji. Klijent sada može s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme slati račune, izvode, provjeravati stanje, zatražiti izvještaje…

Koliko se dodatno plaća korištenje aplikacije UHY klijent Cloud Accounting? Aplikacija je BESPLATNA za UHY klijente. Sve što trebate je postati naš klijent s računovodstvom u oblaku ili ako jeste, aktivirati svoj LOGIN.

7 razloga zašto koristiti aplikaciju UHY klijent Cloud accounting 

 1. Sve račune, kompenzacije, izvode i ugovore dostavljate online u računovodstvo (eRegistrator)
 1. Nema kašnjenja – dovoljna je jedna minuta da dostavite račun ili drugi dokument u računovodstvo.
 1. Štedite svoje vrijeme – nema više dnevnog ili tjednog odlaska u računovodstvo, traženja parkinga, telefonske najave dolaska…
 1. Stanje računa dostupno u svakom trenutku – ažurirano stanje novca, kupaca i dobavljača, obveza PDV-a, prihoda i rashoda …
 1. 24/7 online pristup svim dostavljenim računima, dokumentima i izvještajima s bilo kojeg mjesta
 1. Originali svih ulaznih računa i ugovora ostaju kod vas.
 1. Korištenje aplikacije je BESPLATNO za UHY klijente.  

Kada ste lansirali korištenje UHY klijent Cloud accounting ?

Zanimljivo je bilo da je prva “beta” verzija aplikacije bila lansirana u vrijeme korone, te je uvelike pomogla i nama i klijentima s dostavom dokumentacije u vrijeme kada smo svi bili zatvoreni doma. Također, to vrijeme je pokazalo sve prednosti navedene aplikacije kojom će klijenti moći biti on-line s dokumentima i izvještajima dostupnima 24/7, a računovođe će moći obrađivati dokumente klijenata on-line od kuće ili bilo kojeg drugog mjesta. Aplikacija nam sada omogućuje napredak i u našoj organizaciji na način da smo sada rad od kuće uvrstili u benefite svojim zaposlenicima bez umanjenja kvalitete usluge prema klijentima.

Projekt „Cloud accounting – računovodstvo budućnosti“ je sufinancirala Europska unijaiz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -