Arianna Huffington ili Sheryl Sandberg? Koja će postati novi CEO Ubera?

Nakon što je izvršni direktor Ubera Travis Kalanick podnio ostavku zbog pritiska dioničara, mediji su počeli nagađati tko bi ga mogao naslijediti. Business Insider navodi čak 8 kandidata među kojima je i bivši američki predsjednik Barack Obama i dvije žene – CEO YouTubea  Susan Wojcicki te Helena Foulkes, predsjednica CVS Pharmacy i izvršna potpredsjednica CVS Health.

Hoće li novi Uberov CEO biti žena?

Čini se kako svaki medij ima svog kandidata, neki su tako pisali i o Marissi Mayer koja odlazi iz Yahooa, COO Facebooka Sheryl Sandberg, a portal Fortune u svom je članku objasnio zašto bi odličan izbor bila Arianna Huffington, suosnivačica Huffington Posta koja se nakon 11 godina odlučila posvetiti nečemu novome i 2016. osnovala startup Thrive Globala.

Nakon niza skandala u Uberu, upravo je Huffington kao članica upravnog odbora preuzela aktivnu ulogu te pomagala i u istrazi. Uberovom odboru pridružila se u travnju 2016. godine, a često se javljala i putem društvenih mreža o situaciji u Uberu. Također, razgovarala je i sa ženama u kompaniji  te je djelovala kao javni glas tvrtke.

Čini se zaista kao dobra nasljednica Kalanicka, no s obzirom da je tek nedavno osnovala Thrive Global, startup koji se bavi temama zdravlja i wellnessa, postavlja se pitanje hoće li se na takvo što na kraju i odlučiti. Ipak, za 67-godišnju Ariannu Huffington jedno je sigurno – za nju ne postoje granice.

Čak i ona ima svog kandidata, pa tako The New York Post piše kako je njen izbor Sheryl Sandberg. Sandberg, kao jedna od najmoćnijih i najpoštovanijih žena u ICT sektoru i osoba koja je uzor mnogim ženama diljem svijeta zasigurno bi mogla „spasiti“ Uber i vratiti povjerenje ženskih zaposlenica koje su što zbog seksualnog uznemiravanja, što iz ostalih razloga otišle iz kompanije.

Sandberg je i jedna od prvih žena koja je otvoreno progovorila svakodnevim problemima na koje je i sama nailazila kao žena te o probijanju staklenog stropa, kao i teškoći usklađivanja majčinstva i uspješne karijere. No, pitanje je hoće li ona otići iz Facebooka.

Tko će na kraju dobiti ovu poziciju, saznat ćemo uskoro, a tog novog CEO-a ne čeka nimalo jednostavan i lak zadatak.

Foto: C2 Montréal – Flickr ; YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -