Kako je Arianna Huffington riješila problem nagomilanih e-mailova nakon povratka s godišnjeg odmora

Godišnji odmori potrebni su nam svima da se revitaliziramo i dođemo k sebi. Kada se dobro opustimo, imamo više energije nego prije i možemo biti produktivniji na poslu. Ipak, većinu uhvati panika kad se godišnji odmor bliži kraju, jer znaju koliko će stresno biti prvi dan na poslu. Koliko god se dobro pripremili prije godišnjeg odmora i odradili najvažnije zadatke, od e-mailova koji će nas dočekati to jutro ne možemo pobjeći.

Alat Thrive Away automatski briše e-mailove

Ako pitate Ariannu Huffington, i tog se stresa zbog čitanja svih e-mailova koji su pristizali za vrijeme vašeg odmora, možete riješiti. Naime, u njenoj tvrtki Thrive Global koju je osnovala u 66. godini, nakon odlaska iz Huffington Posta, osmislili su alat Thrive Away, koji rješava problem nagomilanih e-mailova nakon povratka s godišnjeg odmora.

Thrive Away funkcionira zaista na jednostavan način. Kad je osoba na godišnjem odmoru, svim pošiljateljima poruke pristiže automatska poruka koja ih obavještava o datumu povratka na posao. Nakon toga, alat briše taj e-mail.

Ako je važno –  pošaljite poruku ponovno

Kako je navela Arianna Huffington za Harvard Business Review, ako je poruka važna, pošiljatelj je uvijek može ponoviti i poslati kad se osoba vrati na posao.

Ovaj alat pomaže zaposlenicima i da odole iskušenju čitanja e-mailova za vrijeme godišnjih odmora jer svatko zaslužuje i treba odmor- pa i poduzetnici, i potpuno se isključiti barem na nekoliko dana.

Huffington često ističe kolika je važnost odmora, a osim korištenja godišnjih, važno je dobro se naspavati, pa je tako nedavno tvrtka Thrive Global koja se bavi temama zdravlja i wellnessa predstavila i uređaj koji ljudima pomaže da se isključe i dobro naspavaju. Riječ je o krevetu za pametne telefone kako bi ljudi prestali biti ovisni o tehnologiji i omogućili si miran i dobar san.

Prepoznali su to i u Francuskoj, pa su tako uveli zakon „Pravo na isključenje“ koji zaposlenicima omogućuje razdvajanje posla i privatnog života te prava na odmor, kako bi smanjili razinu stresa, umora i iscrpljenosti koje može dovesti i do ozbiljnijih posljedica.

Foto:  YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -