Najbolje spavaćice i pidžame za ljetne vrućine

Kako bi se postigao dobar san, nije dovoljno samo ići rano u krevet. Stvaranje pravog okruženja za spavanje, uključujući svjetlost i prozračeni prostor, može napraviti znatnu razliku između laganog drijemanja i duge noći čvrstog sna. Još je jedan važan element odjeća koju nosite prilikom spavanja.

asteria

Odabir idealne odjeće može predstavljati problem pogotovo za vrijeme ljetnih temperatura, kada vrućine mogu vrlo lako prekinuti vaš san. Materijal od kojih je izrađena vaša spavaćica ili pidžama pomaže vam u regulaciji tjelesne temperature i omogućuje koži da diše, čime pospješujete dobar san. Veronika Vuković, vlasnica brenda Asteria specijaliziranog za izradu odjeće za spavanje, savjetuje vam da razmotrite odjeću sljedećih materijala i načina tkanja.

Pamuk

U svijetu se pamuk koristi više od bilo kojih drugih prirodnih vlakana i prvenstveno se uzgaja za izradu odjeće. Pamučna odjeća ima brojne prednosti poput sposobnosti da kontrolira vlagu, izolira, pruža osjećaj udobnosi, a uz to je i hipoalergen. Upravo zbog toga što rijetko iritira kožu, koristi se i u medicinske svrhe i izradi odjeće za bebe.

asteria

Svila

Svila je zbog svoje prirodne strukture, poput pamuka, hipoalergena. Osim raskošne mekoće i sjaja, svila je obožavana zbog mogućnosti regulacije tjelesne temperature jer je ljeti dovoljno prozračna da omogući tijelu da diše, a zimi zadržava toplinu. Navedena ju svojstva čine izrazito popularnim materijalom za izradu odjeće za spavanje, a tome dodatno pridonosi činjenica da je visoko upijajuća tkanina koja se brzo suši.

Saten

asteria

Za razliku od svile, saten ime nije dobio po prirodnoj sirovini od koje je izrađen. Saten je zapravo vrsta tkanja niti u određenom vezu. Razlika između svilene i satenske odjeće je u tome što je svilena odjeća jednako glatka s obje strane, za razliku od satenske koja je glatka s jedne strane, a matirana s druge. Međutim, dokazano je da je saten nježan za kožu, a neka istraživanja čak govore da usporava nastanak bora, zbog čega se nerijetko koristi u izradi posteljine. O popularnosti satena govori i to da je zastupljen u gotovo svakom aspektu ljudskog života – primjenjuje se za izradu donjeg rublja, dresova, baletnih cipela, majica, hlača, vjenčanica i sličnog.

asteria

Saten nije težak za održavanje, pogotovo poliesterski saten koji je teži i izdržljiviji. Savjetuje se blago pranje i glačanje na niskoj temperaturi sa stražnje, matirane strane.

Upravo ovakvim materijalima teži i brand Asteria, čiji je asortiman domaće proizvodnje, izrađen u cijelosti od prirodnih materijala, koji su ugodni za svaki tip kože. Njihova misija je pružiti vam osjećaj udobnosti i ženstvenosti kojem ćete se vraćati svake noći.

Sve WiA članice ostvaruju 15% popusta na kompletan asortiman. Za promo kod javite se na [email protected]

Foto: Asteria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -