Ozbiljno? Bartulica 3. po broju glasova. Barem ga mama više ne mora financirati…

Zamislite život sa samo 38 eura na računu svakog mjeseca. U ovom vremenu visokih cijena nepotrebno je govoriti da je to sasvim nemoguće. Ili? Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica hodajući je dokaz da je to ipak moguće. Je li on pravi mađioničar koji nakon svih poplaćanih kredita odlično raspolaže s tih 38 eura pa ima dovoljno novca za sve? Ma ne, tu je njegova majka koja mu financijski pomaže iz daleke nam Amerike.

Treći po broju preferencijalnih glasova

Kako on pojašnjava, njegova je majka krajem prošle godine prodala nekretninu u elitnom zagrebačkom naselju Gračani, a tim je novcem odlučila pomoći sinu Stjepi. Tako si je Stjepo u siječnju mogao kupiti vikendicu na otoku Prviću. To što je majka kuću na Gračanima prodala tek nakon što je Stjepo već kupio viksu, drugi je par opanaka…

Na svu sreću – i Stjepinu, i majkinu – Bartulica odlazi u Europski parlament. I to kako. Dobio je 35.256 preferencijalnih glasova i tako se našao odmah iza premijera Andreja Plenkovića i SDP-ove Biljane Borzan po broju osvojenih glasova. Vidimo, ipak ima velikodušnih građana Hrvatske koji su se sažalili nad teškom sudbinom našeg saborskog zastupnika kojem mama daje džeparac i odlučili mu pomoći.

Na sinoćnji skup u stožeru Domovinskog pokreta Bartulica je došao sa stilom – u crvenom Ferrariju čija se početna cijena kreće oko 348.000 eura. Je li taj automobil isto financirala majka, je li Bartulica uštedio od džeparca ili je riječ o rent a caru? U svakom slučaju, sad će mu biti puno lakše jer je neto plaća zastupnika u Europskom parlamentu oko 7850 eura. Tu su još i dodatni putni troškovi, troškovi ureda u matičnoj zemlji, plaćeni neslužbeni putovi i drugo.


Pročitajte više: Fifty-Fifty: Ovih šest političarki vjerojatno će u Europski parlament


U Ferrariju predstavlja malog čovjeka

Bartulica je sinoć u stožer ušao uz Thompsonovu pjesmu “Neću izdat’ ja” – iako bi možda prigodnija bila Grdovićeva koja kaže: “crveni Ferrari juri kroz noć”. Poručio je da je sve što je stekao, stekao na pošten način. Protiv njega se, kaže, vodila prljava kampanja. Najavljujući svoj mandat, rekao je da će tamo predstavljati malog čovjeka, a ne europskog birokrata.

Čini nam se da je odlično krenuo s predstavljanjem malog čovjeka kad se pojavio u Ferrariju. To je stvarno odličan početak jer većina Hrvata vozi Ferrari i ostale nabrijane jurilice. Potrebno je samo napomenuti da je prosječna starost vozila u 2023. u Hrvatskoj bila 14,66 godina. I ne, ne Ferrarija…

Dodao je i da je nadopunio svoju imovinsku karticu te da o tom više ne planira pričati. Zanimljivo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je da nadopunjenu imovinsku karticu nisu primili. Tko tu koga laže, prosudite sami. Jedno je sigurno – Hrvatska je jučer jednom čovjeku pomogla da otpuza s ruba siromaštva.

Foto: Canva / Instagram @stjepobartulica

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -