Na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs najbolji međunarodni film je Pozni Avgust

Beldocs 2022 predstavio je presjek suvremenog dokumentarnog filma na svjetskom nivou, a program je ove godine okupio ostvarenja autora nagrađivanih na međunarodnim festivalima s jednom važnom zajedničkom notom – da autentičnim viđenjem svijeta utječu na društvo koje ih okružuje.

„Imajući u vidu da je žanrovski gledano, dokumentarni film jedan od najbrže rastućih i u produkcijskom smislu, ali i u pogledu sve veće popularnosti, Beldocs festival iz godine u godinu pruža jedinstveno festivalsko iskustvo“, izjavila je prilikom samog otvorenjaMara Prohaska Marković, direktorica Beldocs festivala.

Suradnja festivala i DOX TV-a, kanala specijaliziranog za domaće i svjetske dokumentarce

Osim filmskih projekcija, na Beldocsu se svake godine odvija i niz panela i masterclass predavanja, a u okviru Industry aktivnosti na radionicama, dodjeljuju se i novčane nagrade za razvoj budućih filmova. Svake godine Beldocs okuplja preko 150 međunarodnih stručnjaka u audiovizualnoj industriji.

Direktorica marketinga DOX TV-a, Antonija Horak, sudjelovala je na panelu pod nazivom Data analysis for better understanding of your audience gdje je otkrila savjete i trikove kako koristiti alate i podatke koji filmašima mogu olakšati plasiranje filma, ali i komunikaciju prema publici.

Također, DOX TV je i ove godine bio sponzor nagrade za Najbolji dokumentarni film u  u međunarodnoj kategoriji. Nagradu u iznosu od 2.000 € uručila je direktorica DOX TV-a Maja Jelisić Cooper na svečanoj dodjeli održanoj zadnjeg dana festivala. Najboljim međunarodnim filmom proglašen je film Pozni Avgust (Late August), režisera Federica Cammarata i Filippa Foscarinia.


Pročitajte više: Maja Lelisić Cooper prodala Klasik TV i istovremeno pokrenula novi kanal DOX TV! – Ovo su tajne njezinog uspjeha!


Suradnja DOX TV-a i Beldocsa

Zanimljivo je i kako se na ovogodišnjem Beldocsu prikazivao i hrvatski film Tvornice radnicima Srđana Kovačevića. Film je već do sada proglašen najboljim dokumentarnim filmom na 33. izdanju Filmskog festivala u Trstu kao i na Liburnia Film Festivalu 2021. Tvornice radnicima možete pogledati i u redovitom programu DOX TV-a.

Suradnja Beldocsa i DOX TV-a iz godine u godinu pokazuje se kao dobra kombinacija za širenje priče o autorskim, kreativnim dokumentarcima iz regije, ali i cijeloga svijeta, koji kroz DOX TV kanal imaju priliku dosegnuti širu publiku i svojim temama potaknuti zajednicu na djelovanje.

Ovogodišnji festival održan je od 11. do 18. svibnja u Beogradu, a u 12 programskih cjelina prikazano je više od 100 dokumentarnih filmova.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

humanitarni buvljak

Kamo za vikend – pizza, fotografija ili humanitarni buvljak?

Nakon napornog radnog tjedna, svi želimo dobro iskoristiti vikend. Zato smo uz vas s nekoliko sjajnih ideja prikladnih za cijele obitelji,...
- Advertisment -